Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με ξινομυζήθρα Κρήτης και μυρωδικά

Διαδικασία

Σε ένα ξύλο κοπής, βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και με ένα κοφτερό μαχαίρι, τα χαράσουμε εγκάρσια, έτσι ώστε να τα ανοίξουμε στα δύο, χωρίς όμως να τα κόψουμε μέχρι την άκρη τους. Τα χτυπάμε ελαφρώς με το ειδικό σφυράκι, τον μπάτη, για να απλώσουν και να λεπτύνουν. Τα αλείφουμε με λίγο από το ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στο μπλέντερ ή το μούλτι ρίχνουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, την ρίγανη, τον βασιλικό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το

υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να ψιλοκοπούν και να αναμειχθούν.

Με ένα κουτάλι απλώνουμε περίπου 1 1/2 κουτ. σούπας από το μείγμα μυρωδικών και 1 1/2 κουτ. σούπας ξινομυζήθρα, στη μία πλευρά κάθε φιλέτου. Καλύπτουμε με την άλλη πλευρά ώστε να εγκλωβιστεί η γέμιση και στερεώνουμε με 1 – 2 οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξουν κατά την διάρκεια του ψησίματος.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα γεμιστά φιλέτα για περίπου 1 – 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα μέτριο ταψί, περιχύνουμε με το βούτυρο που έχει μείνει στο τηγάνι και ψήνουμε για περίπου 5 – 6 λεπτά από κάθε πλευρά. Ξεφουρνίζουμε, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και

σερβίρουμε τα φιλέτα.

Συνοδεύουμε με βρασμένο αρακά, ή ένα αφράτο πιλάφι ή με πατάτες τηγανητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα