Η αναζήτηση της τέλειας τούρτας

Οι διαγωνιζόμενοι ολοκληρώνουν την παρασκευή του γλυκού, που τους «ανέθεσε» χθες ο Στέλιος Παρλιάρος, και ετοιμάζονται να έρθουν αντιμέτωποι με την κριτική επιτροπή.

Ανταπόκριση από το μέτωπο της γρήγορης μαρίζ. Τώρα που και η τελευταία ομάδα των διαγωνιζομένων πήρε θέσεις πίσω από τους πάγκους, περιμένοντας το χρονόμετρο να μπει μπροστά, και ενώ η πρώτη ομάδα βρίσκεται πολύ κοντά στο τελικό στάδιο του γλασαρίσματος, χωνόμαστε στον «πύργο ελέγχου» του πρώτου ορόφου της σχολής Le Monde για να καταγράψουμε τα τεκταινόμενα.

Όσοι παρακολουθούμε έξω από τα εργαστήρια τους νεαρούς να ετοιμάζουν τα γλυκά τους έχουμε πολύ περισσότερο άγχος από εκείνους. Δουλεύουν μεθοδικά, συνεργάζονται λες και δεν αλληλοσυστήθηκαν μόλις χθες, και συνεννοούνται άψογα με τους επιτητρητές-δασκάλους που βρίσκονται κοντά τους, για να τους βοηθήσουν με τους φούρνους, τις εστίες και τους θαλάμους βαθιάς και  «σοκαριστικής» κατάψυξης. Ο Στέλιος Παρλιάρος μαζί με τον Φώτη Χρυσανθίδη περιοδεύουν στα πέντε εργαστήρια, προκειμένου να ενθαρρύνουν τα παιδιά, αλλά καταλήγουν κυρίως να επαινούν.

 

Μεταξύ μας, αυτό που γίνεται εδώ δεν είναι καθόλου δίκαιο... Ούτε μια στιγμή ριάλιτι δεν προτίθενται να μας χαρίσουν. Κανείς δεν σπαράζει στο κλάμα επειδή δυσκολεύεται να ξεφορμάρει το μπισκουί της βάσης, ουδείς βροντάει το μπολ από αγανάκτηση που δεν πήζει η μους, ούτε ένας δεν καθυβρίζει το eclat d' or πραλίνας επειδή δεν στρώνεται όπως ο δάσκαλος Παρλιάρος έδειξε στη χθεσινή επίδειξη. Υποψιαζόμαστε ότι ούτε κάποιος από τους συνοδούς γονείς, που περιμένουν υπομονετικά τους διαγωνιζόμενους στο κυλικείο του πέμπτου ορόφου, θα κάνει αργότερα σκηνή μπροστά στις κάμερες, σε περίπτωση που οι κριτές δεν περάσουν το παιδί του στον τελικό των οχτώ.

 

Τώρα που είπαμε για κριτές, αυτοί ετοιμάζονται σιγα-σιγά να πάρουν θέση στη ροτόντα που έχει στηθεί στον χώρο υποδοχής του πρώτου ορόφου. Ο Στέλιος Παρλιάρος είναι εδώ ώρες τώρα, ο Κώστας Χολέβας επίσης, αφού έχει και τη γενική εποπτεία των εραγστηρίων και συντονίζει τους επιτηρητές, τρίτος κατέφθασε ο Δημήτρης Χρονόπουλος, πριν λίγο εμφανίστηκε η Νένα Ισμυρνόγλου και περιμένουμε όπου να ’ναι τον Χριστόφορο Πέσκια. Μη νομίζετε ότι το έργο της χρυσής πεντάδας είναι εύκολo. Πέραν του ότι το επίπεδο των υποψήφιων ζαχαροπλαστών είναι, όπως αποδεικνύεται, πολύ υψηλό, άρα θα πρέπει να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους για να βγει δίκαιο πόρισμα, στον καθένα τους αναλογεί μια τεράστια ποσότητα γλυκού. Διότι και μία κουταλιά από κάθε τουρτάκι να τρώνε, οι 42 κουταλιές δεν μπορεί να έχουν βάρος μικρότερο του κιλού. Η απόφασή τους θα έχει ξεχωριστή βαρύτητα, από όποια άποψη και αν το δει κάποιος... Μείνετε συντονισμένοι, τα καλύτερα έρχονται εντός ολίγου. 

Keywords
Αναζητήσεις
μπισκουι παρλιαρος
Τυχαία Θέματα
Η αναζήτηση της τέλειας τούρτας,