Oozora

Μοντέρνα ιαπωνική κουζίνα με περουβιανές πινελιές στην Κηφισιά.

Η θέσηΣτη «ζωντανή» Κηφισιά, που τελευταία έχουν αναθαρρήσει, κρατώντας τον κόσμο τους με ένα σωρό καινούριες και ενδιαφέρουσες επιλογές για φαγητό και ποτό.

Η ατμόσφαιραΟ μινιμαλισμός και η αφαίρεση είναι τα δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν το χώρο του εστιατορίου. Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το μαύρο και το ανθρακί, ο φωτισμός είναι χαμηλός, ενώ αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι ο κλιμακωτός ουρανός από παράλληλες ξύλινες γραμμές. Ενας αλλιώτικος (εναέριος) ιαπωνικός βραχόκηπος! Στα συν η διακριτική

-αλλά όχι βαρετή- μουσική.

Το φαγητόΑπό τον Ιανουάριο του 2014 τα ηνία της κουζίνας του εστιατορίου βρίσκονται στα άξια χέρια του σεφ Δημήτρη Κατριβέση, οποίος μας συστήνει το «nikkei», τον συνδυασμό της Ιαπωνικής με την Περουβιανή κουζίνα -μια νέα, ενδιαφέρουσα τάση στη διεθνή γαστρονομία. Το μενού περιλαμβάνει σούσι -δια χειρός του σούσι σεφ Go Nagano-, κρύα πιάτα και σαλάτες, αλλά και ζεστά πιάτα, στη σχάρα (robatayaki) και στο τηγάνι (tempura).

Δοκιμάσαμε πάνω από δέκα διαφορετικές συνταγές, με τα μαστόρικα φτιαγμένα σούσι να έρχονται πρώτα στην προτίμησή μας. Από τα «nikkei» πιάτα ξεχωρίσαμε τη Maiz con carne soup -σούπα με καλαμπόκι, χοιρινό, ελαιόλαδο, την περουβιανή εκδοχή της κίτρινης πιπεριάς (yellow aji) και κόλιανδρο, τη Rock shrimp Tempura, ήτοι νοστιμότατες γαρίδες με λεμόνι και δύο διαφορετικές μαγιονέζες, καθώς και το περουβιανό κοτόπουλο (Pollo Peruvano), με κόλιανδρο, ψητό καλαμπόκι, ρόδι, μίζο και ιαπωνικό ρύζι gohan.

Προσοχή! Μην παραγγείλετε πολλά, γιατί το καλύτερο έρχεται στο τέλος και δεν είναι άλλο από τα θεσπέσια επιδόρπια που έχει ετοιμάσει ο Κατριβέσης -ικανός λόγος από μόνα τους για να έρθετε στο Oozora. Εμείς δοκιμάσαμε Macha Τiramisu με κρέμα μασκαρπόνε yuzu, πούδρα πράσινου τσαγιού, τζίντζερ, παγωτό κρέμα εσπρέσο και νιφάδες κακάο, και Peruvian Cacao namelaka, μια ελαφριά μους κακάο με κέικ με τόνκα, καραμέλα, παγωτό φιστίκι, γλυκό δαμάκηνο και umeboshi, που είναι η ιαπωνική εκδοχή του δαμάσκηνου. Μην τα χάσετε!

Ο λογαριασμός45 - 55 ευρώ κατ' άτομο για ένα πλήρες μενού, μπορείτε ωστόσο να έρθετε μονάχα για ποτό και σούσι που θα σας κοστίσει σαφώς λιγότερο.

Η κάβαΠλούσια και ενημερωμένη. Εδώ, άλλωστε, μπορείτε να έρθετε και μόνο για ποτό ή κοκτέιλ στη μεγάλη μπάρα (10-12 ευρώ τα περισσότερα ποτά). Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα ποικιλία σε ετικέτες βότκας (Βelvedere, Grey Goose, Ciroc κ.λπ.), μεταξύ αυτών η ιαπωνική Sochu -φτιαγμένη από ρύζι και γλυκοπατάτα-, αλλά και ουίσκι, από τα οποία ξεχωρίζουν τα επίσης ιαπωνικά Nikka, Yamazaki (12 ετών) και Hibiki (17 ετών).

Τζιν, ρούμια, τεκίλες, μπράντυ, κονιάκ και γκράπες συπληρώνουν το σκηνικό πίσω από τους έμπειρους bar-tenders, στους οποίους αξίζει να απευθυνθείτε για να σας φτιάξουν κάποιο από τα ευφάνταστα κοκτέιλ, που φέρουν την υπογραφή του γνωστού mixologist Γιάννη Σαμαρά. Η λίστα είναι μεγάλη και οι γεύσεις τους ιδιαίτερες, όπως το Feng Sui, που συνδυάζει σάκε με dry gin ή το Kinky Ginger με βότκα, φρέσκο τζίντζερ, λικέρ μήλο και ροζ πιπέρι. Διατίθενται επίσης τέσσερις διαφορετικές ετικέτες σάκε.

Επιπλέον πληροφορίεςΛειτουργεί καθημερινά εκτός Κυριακής. Στον χώρο του εστιατορίου το κάπνισμα απαγορεύεται, οι καπνιστες όμως θα βρείτε το «παραθυράκι» που αποζητάτε κατευθυνόμενοι στη μπάρα.

Oozora, Αγ. Τρύφωνος & Ομήρου, Κηφισιά, τηλ. 210 80 18 515, www.oozora.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα