Πασχαλινή πανδαισία

Εκλεκτά κρασιά με τα οποία θα συνοδεύσουμε τον οβελία ή τους μεζέδες της Λαμπρής.

Ρετσίνα αριστοκρατική (πάνω)

Δάκρυ του Πεύκου

Οινοποιία Κεχρή / ΠΓΕ / Ονομασία κατά παράδοση Ρετσίνα

Οταν Το Δάκρυ του Πεύκου βγήκε στην αγορά, κέρδισε τους ουρανίσκους ακόμη και όσων ορκίζονταν εναντίον της ρετσίνας. Μιλάμε για ένα δροσερό, φρουτώδες αριστοκρατικό κρασί, με ελαφρύ σώμα και αχυρένιο κίτρινο χρώμα, που υπογραμμίζεται από ευγενικές νότες ρετσινιού, ενώ αφήνει μια βοτανική παιχνιδιάρα επίγευση να θυμίζει για λίγη

ώρα το όνομά του. Μια ρετσίνα που άνοιξε νέες εποχές στο παραδοσιακό μας κρασί και σαρώνει τα βραβεία στους διεθνείς διαγωνισμούς.

Αντοχή στο χρόνο (κάτω)

Νεμέα Αϊβαλή 2012

Κτήμα Αϊβαλή / Αγιωργίτικο / ΠΟΠ Νεμέα

Ο Χρήστος Αϊβαλής έχει καταφέρει να συμπυκνώσει όλο το χαρακτήρα, όχι μόνο του Αγιωργίτικου, αλλά και του νεμεάτικου δυναμικού σε ένα μπουκάλι. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εκφράσεις της Νεμέας που κυκλοφορούν στην αγορά. Βαθύ χρώμα, αρώματα σαγηνευτικά από μελάνι μέχρι κεράσι, πλούσιο σώμα να το «δαγκώνεις», ωραίες τανίνες, συμπληρωμένες από μια νεανική οξύτητα. Κρασί με αντοχές στο χρόνο.

Ακαταμάχητο Ροζέ (πάνω)

Λαμπαδίας 2013

Κτήμα Μερκούρη / Αυγουστιάτης, Αγιωργίτικο / ΠΓΕ Ηλεία

Αχ, αυτός ο Λαμπαδίας... Ηταν ένα από τα δύο πρώτα ελληνικά κρασιά που έβαλαν το παρεξηγημένο ροζέ στο τραπέζι μας. Ο Αυγουστιάτης, το «χαϊδεμένο παιδί» του Κτήματος Μερκούρη, κάνει παιχνίδι με το πολυδιάστατο Αγιωργίτικο και καταλήγουν σε ένα κρασί με ζωηρό, χαρούμενο χρώμα που σε προετοιμάζει για τα αρώματα που θα ακολουθήσουν. Λουκούμι τριαντάφυλλο, μαρμελάδα βύσσινο και φράουλα και όλα τα μυριστικά, λες κι είσαι ξαπλωμένος σε μια γωνιά του κτήματος στο Κορακοχώρι της Ηλείας και ανασαίνεις την άνοιξη. Μην τολμήσετε να του αντισταθείτε!

Με τη δυναμική του τόπου (κάτω)

Γουμένισσα 2008

Κτήμα Χατζηβαρύτη / Ξινόμαυρο, Νεγκόσκα / ΠΟΠ Γουμένισσα

Το κρασί που άλλαξε το τοπίο στη μικρή γοητευτική ζώνη της Γουμένισσας. Πλούσιο σώμα, βαθιά αρώματα μαύρων φρούτων κερασιού και βύσσινου, μαρμελάδα, μπαχαρικά, ντομάτα και ελιά τα χαρακτηριστικά αρώματα του Ξινόμαυρου. Αρώματα που συνεχίζονται στο στόμα, συμπληρωμένα με νότες καφέ και σοκολάτας, ωραίες δυναμικές τανίνες, καλή οξύτητα, ένα κρασί που διεκδικεί μία από τις πρώτες θέσεις στην κάβα σας.

Της Αττικής Γης

Σαββατιανό

Κτήμα Παπαγιαννάκου / Σαββατιανό / ΠΓΕ Τοπικός οίνος Μαρκόπουλου

Το γνωστό, αγαπητό «κοκοράκι» που έβαλε το Σαββατιανό στη θέση που του αξίζει, δηλαδή ψηλά. Ο Βασίλης Παπαγιαννάκος πίστεψε στο δυναμικό της γηγενούς ποικιλίας της Αττικής και δημιούργησε το νέο της προφίλ. Την καλλιέργησε με σεβασμό και την

οινοποίησε με ακόμη μεγαλύτερο. Αποτέλεσμα, ένα σπουδαίο Σαββατιανό, φρέσκο, δυναμικό, με αρώματα κίτρινων φρούτων, γιασεμιού και αγιοκλήματος, και μια αίσθηση φρεσκοκομμένου ανοιξιάτικου χορταριού. Πλούσιο και απολαυστικό.

Το άλλο Μοσχοφίλερο

Salto Wild Yeast

Κτήμα Σκούρα / Μοσχοφίλερο / ΠΓΕ Πελοπόννησος

Ο Γιώργος Σκούρας είναι ένας ανήσυχος οινολόγος - παραγωγός και αυτή την ανησυχία του την απολαμβάνουμε ανέκαθεν στα ποτήρια μας. Το Μοσχοφίλερό του πάντα ήταν ξεχωριστό. Το μπόλιασε όμως με άγριες ζύμες, το οινοποίησε σε ανοξείδωτες δεξαμενές και το άφησε να ωριμάσει στις οινολάσπες του. Το αποτέλεσμα, ένα Μοσχοφίλερο κομψό, φινετσάτο, με μύτη που θυμίζει κήπο με γιασεμιά και δυόσμο, τριαντάφυλλο και πορτοκαλιές. Ο χαμηλός σχετικά αλκοολικός βαθμός του -έτσι έπρεπε να είναι τα λευκά- δεν εμποδίζει το Salto να έχει πλούσιο σώμα, που συμπληρώνεται από μια νεανική οξύτητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πασχαλινή,paschalini