Το σκάνδαλο οδήγησε σε διαζύγιο!

18:28 3/2/2017 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο σκάνδαλο οδήγησε σε διαζύγιο!Παρασκευή, Φεβρουάριος 3, 2017 - 18:28

Οι δικαστικές περιπέτειες με την εμπλοκή στο σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ενδεχομένως να έφεραν... γκρίνια και καβγάδες και σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα ήταν το «ραντεβού» στη δικαστική αίθουσα για το διαζύγιο.

ΑΠΟ ΤΗ
ΝΙΚΟΛΙΑ ΣΙΜΟΝΕΤΗ

Το άλλοτε αγαπημένο

ζεύγος Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα, το οποίο έγινε γνωστό από την εμπλοκή του στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του Τ.Τ., κατέθεσε αίτηση συναινετικού διαζυγίου, η οποία συζητήθηκε χθες στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Ετσι, μπήκε τέλος στην έγγαμη συμβίωση, ενώ η μεταξύ τους ρήξη έγινε φανερή τους προηγούμενους μήνες, όταν σε δικαστήριο (τον Οκτώβριο του 2016) για εγγραφή κατάσχεσης σε ένα από τα «παλάτια» τους στο Παλαιό Ψυχικό εκπροσωπήθηκαν από διαφορετικούς δικηγόρους.

Τότε, το εν διαστάσει ζευγάρι ήρθε αντιμέτωπο με την Τράπεζα Πειραιώς αλλά και τη Cyprus Popular Bank, «παιδί» της Marfin, που πλέον βρίσκεται υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης και την «τρέχει» η Πειραιώς. Η διαμάχη άρχισε το 2012 και αφορά δάνειο της κυπριακής τράπεζας προς εταιρία του Κυριάκου Γριβέα. Ειδικότερα, η Cyprus Popular Bank είχε δώσει μέσω αλληλόχρεου λογαριασμού το ποσό των 500.000 ευρώ στην εταιρία Global Congress Initiatives του κ. Γριβέα. Εγγυητές είχαν μπει με την ατομική περιουσία τους ο ίδιος και η σύζυγός του. Το πρώτο διάστημα τα δάνεια εξυπηρετούνταν κανονικά, αλλά, από τη στιγμή που η εταιρία δεν εκπλήρωνε τις υποχρεώσεις της, η τράπεζα στράφηκε κατά των εγγυητών.

Η αυτοκρατορία

Ο 53χρονος Κυριάκος Γριβέας υπήρξε σπεσιαλίστας των δημόσιων σχέσεων, χτίζοντας σταδιακά μια αυτοκρατορία, ενώ η κατά δύο χρόνια μεγαλύτερή του Αναστασία Βάτσικα (για τους φίλους της, Τασούλα) χαρακτηρίστηκε «μετρ της οικονομικής διαχείρισης». Την εποχή της ραγδαίας ανόδου του Μανιάτη φαρμακοποιού με τη σύσταση εταιρίας για επιστημονικές εκδόσεις, συνάντησε την Αναστασία Βάτσικα, ιδιοκτήτρια της εταιρίας C&C, η οποία διοργάνωνε συνέδρια.

Το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου και «πάντρεψε» και τις επιχειρήσεις του. Μετά τον γάμο τους, η εταιρία αναπτύχθηκε, ενώ, αργότερα, σύστησαν αρκετές ακόμη και ανέλαβαν την εκμετάλλευση των ξενοδοχείων «Country Club», σε Ελληνικό, Καρπενήσι, Καλτεζιώτη και Μικρό Πάπιγκο. Μάλιστα, παρείχαν υπερπολυτελή φιλοξενία σε υψηλά πρόσωπα στα τέσσερα ξενοδοχεία, καθώς φρόντιζαν να διατηρούν σχέσεις με ισχυρούς κύκλους. Η κοινή διαδρομή τους τη δεκαετία του 2000 ήταν εντυπωσιακή. Από μία πάροδο της Μιχαλακοπούλου βρέθηκαν σε μια μικρή μονοκατοικία στον Παράδεισο Αμαρουσίου και από εκεί σε κτίριο-υπερπαραγωγή στη Μεταμόρφωση.

Αυτά έως το 2010, όταν άρχισε να ψιθυρίζεται σε επιχειρηματικούς κύκλους ότι ένα ζευγάρι εγχώριων επιχειρηματιών έχει μπλεξίματα. Το καλοκαίρι του 2011 τα τρία από τα τέσσερα μέλη της οικογένειας είχαν μετακομίσει στο κοσμοπολίτικο Λονδίνο και έμεινε πίσω μόνο ο επιχειρηματίας. Οταν έσκασε το σκάνδαλο του Τ.Τ., το ζευγάρι συνελήφθη στη Βρετανία και έπειτα από αρκετούς μήνες εκδόθηκε στην Ελλάδα. Μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι, ο κ. Γριβέας με εγγύηση 500.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η Αναστασία Βάτσικα με εγγύηση 100.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα