Πανστρατιά αγάπης για 81χρονη που κινδύνεψε να βρεθεί στον δρόμο

18:07 3/2/2017 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΠανστρατιά αγάπης για 81χρονη που κινδύνεψε να βρεθεί στον δρόμοΠαρασκευή, Φεβρουάριος 3, 2017 - 18:05

Στον δρόμο κινδύνεψε να μείνει μια ανήμπορη γριούλα από το Μεσολόγγι, όταν δικαστικοί κλητήρες χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού της για να της επιδώσουν χαρτί έξωσης! Ολομόναχη, χωρίς τη βοήθεια συγγενών και με κλονισμένη υγεία, η 81χρονη ένιωσε τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια της, αφού το έζησε κι αυτό στα γεράματά της!

Συγκινημένοι, αλλά ταυτόχρονα και

εξοργισμένοι, οι γείτονές της δεν την άφησαν μόνη και αβοήθητη, και αμέσως ενημέρωσαν τις τοπικές Αρχές. Η είδηση έκανε τον γύρο της πόλης και τελικά, έπειτα από συνεργασία του Δήμου Μεσολογγίου και της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, η γιαγιά μεταφέρθηκε σε ασφαλές περιβάλλον σε δωμάτιο του Σελίβειου Γηροκομείου.

Κινητοποίηση

Μετά την ενημέρωση που είχε για το περιστατικό ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού (ΔΗΚΕΚΑΠ) Αναστάσιος Σκαρμούτσος, κινητοποιήθηκαν άμεσα οι κοινωνικοί λειτουργοί του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η Ανθή Ρίζου και η Δήμητρα Αλεφάντη επισκέφθηκαν την ηλικιωμένη στο σπίτι της για να διαπιστώσουν τις συνθήκες διαβίωσής της και να της παράσχουν κάθε υποστήριξη. Κατόπιν συνέταξαν μια έκθεση με την οποία ενημέρωναν τις δικαστικές Αρχές.

Η 81χρονη διακομίσθηκε αρχικά με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου για να εξεταστεί προληπτικά από τους γιατρούς και να διαπιστωθούν τυχόν προβλήματα υγείας της και αμέσως μετά μεταφέρθηκε σε δωμάτιο του Σελίβειου Γηροκομείου, όπου θα περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής της σε περιβάλλον φροντίδας και αγάπης.

Ο δήμαρχος Νίκος Καραπάνος και ο κ. Σκαρμούτσος της ΔΗΚΕΚΑΠ δήλωσαν ικανοποιημένοι από την πορεία της υπόθεσης που αφορούσε μια Μεσολογγίτισσα η οποία βρίσκεται στη δύση της ζωής της και εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους τόσο προς την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας όσο και προς την προϊσταμένη του Σελίβειου Γηροκομείου Θεοδώρα Κουτσαγγέλη για την άριστη συνεργασία και το ενδιαφέρον, προκειμένου να αντιμετωπισθεί άμεσα το περιστατικό, το οποίο κινητοποίησε ολόκληρη την πόλη.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα