Το νέο «φτωχικό» του Ερντογάν

ΚΟΣΜΟΣΤο νέο «φτωχικό» του ΕρντογάνΤρίτη, Δεκέμβριος 22, 2015 - 14:36

Μέσα στο οικόπεδο του προεδρικού μεγάρου έχτισε την προεδρική κατοικία, για να ζει με την οικογένειά του

Διακόσια πενήντα δωμάτια δεν είναι και λίγα, όταν θα διαμείνει σ' αυτά ένας «σουλτάνος». Μια δυο πισίνες είναι απαραίτητες, όπως βέβαια και το γήπεδο τένις. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα κομφόρ της νέας προεδρικής κατοικίας της Τουρκίας, στην οποία θα διαμείνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κι επειδή μπορεί να μπερδευτήκατε, ο «Ερντογάν ο μεγαλομανής» δεν εγκατέλειψε το προεδρικό μέγαρο με τις μαρμάρινες

σκάλες και τις χρυσές τουαλέτες. Λίγο πιο πέρα μέσα στο ίδιο οικόπεδο μετακόμισε, καθώς ολοκληρώθηκε η επίσημη προεδρική κατοικία, όπου θα μένει με την οικογένειά του. Ετσι το παλάτι θα χρησιμοποιείται μόνον ως προεδρικό μέγαρο και όχι ως προεδρική κατοικία, όπως αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Sözcü», που φιλοξενεί και φωτογραφία του νέου σπιτιού του Τούρκου προέδρου.

Ως τώρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιούσε ως κατοικία ένα σπίτι που ανήκε το υπουργείο Εξωτερικών. Πάντα κατά το δημοσίευμα της τουρκικής καθημερινής εφημερίδας, το νέο σπίτι του «αυτοκράτορα» διαθέτει τραπεζαρία, αίθουσα τηλεοπτικών και κινηματογραφικών προβολών, φυσικά χώρο υποδοχής προσκεκλημένων, αλλά και υπνοδωμάτια, τόσο για το προσωπικό που δουλεύει για την οικογένεια Ερντογάν όσο και για τους προσκεκλημένους της.

Εσωτερική πισίνα


Υπάρχουν ακόμα δύο πισίνες, η μία στον εξωτερικό χώρο και η άλλη σε εσωτερικό, ώστε ο πρόεδρος, η οικογένειά του και οι καλεσμένοι τους να μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους, ακόμα και όταν ο καιρός δεν το επιτρέπει. Χαμάμ, σάουνες, γυμναστήριο, αλλά και ένας χώρος προσευχής είναι ακόμα μερικές «ευκολίες» που θα έχουν οι ένοικοι της προεδρικής κατοικίας. Στο υπόγειο έχουν κατασκευαστεί ειδικές εγκαταστάσεις, ικανές να φιλοξενήσουν μια μίνι κλινική με πενταμελές προσωπικό. Χωριστό χώρο έχει ο διατροφολόγος που θα φροντίζει ώστε το φαγητό να είναι απολύτως υγιεινό. Κοντά στην -εμβαδού 153 τετραγωνικών μέτρων- κουζίνα υπάρχουν κοιτώνες για το προσωπικό, καθώς και χώροι αποθήκευσης τροφίμων. Μεταξύ των τελευταίων είναι και πέντε δωμάτια-ψυγεία.

Η νέα κατοικία αλλά και το «ανάκτορο» είναι χτισμένα στην προστατευόμενη περιοχή Atatürk Forestry Farm, σε μια έκταση 300 στρεμμάτων. Αρχικά το νέο κτίσμα προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί ως πρωθυπουργικό γραφείο. Ποιος όμως αντιδρά στα σχέδια του «Ερντογάν του μεγαλομανούς»;


Keywords
Τυχαία Θέματα