Παραμένουν ξάγρυπνα τα αρκουδάκια του Αρκτούρου

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠαραμένουν ξάγρυπνα τα αρκουδάκια του ΑρκτούρουΤρίτη, Δεκέμβριος 22, 2015 - 13:44

Το έριξαν στο... ξενύχτι ο Πάτρικ, το ορφανό αρκουδάκι που φιλοξενεί ο Αρκτούρος στις εγκαταστάσεις του, καθώς και οι δύο αδελφές Σάσα και Αλεξάνδρα! Με τα πρώτα χιόνια να καθυστερούν, ο οργανισμός των αρκούδων δεν έχουν μπει στη διαδικασία της χειμερίας νάρκης - ιδίως ο μικρός Πάτρικ συνεχίζει να δείχνει αρκετά δραστήριος.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΠΕΤΜΕΖΑ

Ο ορφανός αρκούδος τρέφεται με τροφές που θα έψαχνε και στη φύση αυτήν την περίοδο, καταναλώνοντας με όρεξη άγρια μήλα, καρύδια, κάστανα και βελανίδια.

Και ενώ έχει πάρει το βάρος που θα χρειαστεί στη διάρκεια του ύπνου, ο Πάτρικ θα παραμείνει στον Αρκτούρο για διάστημα λίγο μεγαλύτερο από το αναμενόμενο.

Καταφύγιο

Οπως όλα δείχνουν, η ημερομηνία της επανένταξής του θα εξαρτηθεί τις επόμενες εβδομάδες από τις καιρικές συνθήκες, αν και -όπως φαίνεται- η διαδικασία θα μεταφερθεί για αργότερα. Και αυτό γιατί πρώτα πρέπει να πέσει σε χειμέριο ύπνο για να τον μεταφέρουν οι άνθρωποι του Αρκτούρου εκτός του καταφυγίου, όπου θα ξυπνήσει ελεύθερος. Πάντως, οι υπεύθυνοι της οργάνωσης δεν ανησυχούν, καθώς και τα προηγούμενα χρόνια τα πρώτα χιόνια έπεσαν τα Χριστούγεννα, με αποτέλεσμα οι αρκούδες που ζουν στο καταφύγιο να πέσουν σε χειμερία νάρκη μετά την αλλαγή του χρόνου.

Αυτό που περιμένει με αγωνία το προσωπικό του Αρκτούρου είναι να δει τη συμπεριφορά που θα έχουν τα δύο αδέλφια αρκούδες, τα οποία μεταφέρθηκαν τον περασμένο Ιούνιο στη δυτική Μακεδονία από τον ζωολογικό κήπο Θεσσαλονίκης. Λόγω της απουσίας χιονοπτώσεων στη Θεσσαλονίκη, η Σάσα και η Αλεξάνδρα δεν έχουν πέσει ποτέ μέχρι σήμερα σε χειμέριο ύπνο! Ετσι, αναμένεται με ενδιαφέρον η συμπεριφορά τους όταν χιονίσει και ο τρόπος που θα λειτουργήσει το ένστικτό τους. Τα δύο αδέλφια αρκούδες είχαν μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο του 1993 από τον ζωολογικό κήπο του Βελιγραδίου. Είχαν βρεθεί να περιφέρονται σε ηλικία τριών μηνών χωρίς τη μητέρα τους, που σκοτώθηκε σε ναρκοπέδιο, και φέτος είναι ο πρώτος χειμώνας ελευθερίας γι' αυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα