Το μνημόσυνο για τον Αντώνη Βαρδή και η διανομή φαγητού σε απόρους

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο μνημόσυνο για τον Αντώνη Βαρδή και η διανομή φαγητού σε απόρουςΤετάρτη, Αύγουστος 31, 2016 - 15:28

Με συσσίτιο από την κοινωνική κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος», το μνημόσυνο για τα δύο χρόνια από τον θάνατο του Αντώνη Βαρδή. Μεθαύριο Παρασκευή, στις 5.30 το απόγευμα, θα μαγειρευτεί και θα δοθεί δωρεάν φαγητό στην πλατεία της Παιανίας, στη μνήμη του συνθέτη που έφυγε από τη ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου του 2014. Ο ίδιος ήταν ευαισθητοποιημένος με το θέμα των απόρων και μαζί με τα παιδιά

του Γιάννη και Καλλιστώ συνήθιζε να μοιράζει τρόφιμα σε ανθρώπους που περνούσαν δύσκολα, ακόμη και στην πλατεία Ομονοίας.

«Είναι μνημόσυνο χαράς, γιατί ο Αντώνης δεν θα ήθελε ποτέ να είναι μνημόσυνο λύπης. Και στο περσινό που κάναμε ακούγονταν μουσική και τραγούδια του» λέει στην «Espresso» ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος», και συνεχίζει: «Ο Αντώνης Βαρδής αγαπούσε πολύ την Παιανία και βοηθούσε τους ανθρώπους της, γι' αυτό και θα μαγειρέψουμε εκεί».

Αγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το ποια μέλη της οικογένειας του συνθέτη θα δώσουν το «παρών», λόγω των τεταμένων σχέσεων ανάμεσα στην τελευταία σύζυγό του Φιλοθέη Μοβ και στα παιδιά του. «Λογικά θα είναι η γυναίκα του και τα παιδιά του. Από τότε που "έφυγε", η Φιλοθέη βρίσκεται κάθε Τρίτη στο Μοναστηράκι και μαγειρεύει. Εχει αναλάβει η ίδια την κουζίνα» τονίζει ο κύριος Πολυχρονόπουλος, ο οποίος αποκαλύπτει πως στο συσσίτιο της Παρασκευής «θα κάνουμε περίπου 300-350 μερίδες, θα έχουμε και τραπέζια για να κάτσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα