Που χάθηκε ο Χρήστος Γιάνναρης

SHOWBIZΔούλεψε στη Γερμανία και επέστρεψε για τον «Αμλετ»Που χάθηκε ο Χρήστος ΓιάνναρηςΤετάρτη, Αύγουστος 31, 2016 - 15:01

►Τα σίριαλ, οι ταινίες και η απόφαση να φύγει λόγω κρίσης στη χώρα της Μέρκελ
►Η φετινή θεατρική συνεργασία με τον καρδιακό φίλο του Βλαδίμηρο Κυριακίδη

Είναι από τους ηθοποιούς που έχουν επιλέξει να μιλούν με τη δουλειά τους και το ταλέντο τους. Δεν έχει την ανάγκη των προβολέων και επιζητεί τη λάμψη τους μόνο όταν είναι στο πλατό ή στο θεατρικό σανίδι για να υπηρετήσει την τέχνη του. Εχει

κάνει συνεργασίες που θα ζήλευαν πολλοί τόσο στο θέατρο και την τηλεόραση όσο και στον κινηματογράφο. Ομως, η ζωή είναι απρόβλεπτη. Τα τελευταία τρία χρόνια ο Χρήστος Γιάνναρης χάθηκε από τα καλλιτεχνικά δρώμενα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΤΙΝΑ ΓΑΡΝΕΛΗ

Τον αναζητήσαμε για να μάθουμε τα νέα του και τον πετύχαμε καθ' οδόν για το θέατρο Ζήνα, όπου κάνει πρόβες με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη για την παράσταση «Αμλετ Β'» (θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο). «Με τον Βλαδίμηρο, ύστερα από 23 χρόνια γνωριμίας, έχουμε γίνει αδελφικοί φίλοι. Εχω τόση χαρά που θα με σκηνοθετήσει πάλι. Γιατί, εκτός από καρδιακός φίλος, είναι και σπουδαίος καλλιτέχνης, αλλά κυρίως καλός άνθρωπος, και αυτό τον κάνει μεγάλο» λέει στην «Espresso».

Ρωτήσαμε να μάθουμε τα νέα του και πού είχε χαθεί όλο αυτό το διάστημα. «Λόγω της κρίσης σταμάτησε η μυθοπλασία και ό,τι μου πρότειναν είτε δεν με αφορούσε είτε τα οικονομικά ήταν πολύ λίγα.

Οντισιόν

Επειδή τα πράγματα είχαν σκουρύνει επικίνδυνα στην Ελλάδα, έκανα μια απόπειρα και δούλεψα ως ηθοποιός στη Γερμανία» μας εξηγεί. Και δεν τα πήγε καθόλου άσχημα. Το αντίθετο, μάλιστα. Τρεις σειρές, τρεις τηλεταινίες και άλλα τόσα διαφημιστικά προστέθηκαν στο -ούτως ή άλλως, πλούσιο- βιογραφικό του.

Πώς, όμως, πήρε την απόφαση να στραφεί στη γερμανική αγορά; «Ο αδελφός της μητέρας μου είναι κάτοικος Γερμανίας και έχει δική του εταιρία παραγωγής ταινιών μικρού μήκους. Με βοήθησε να μου ανοίξουν πόρτες. Με έφερε σε επαφή με σκηνοθέτες και έκανα οντισιόν. Εκεί δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Φανταστείτε ότι για μια ταινία πέρασα δοκιμαστικό, προκειμένου να μπω στη λίστα εκείνων που θα έκαναν το επίσημο... δοκιμαστικό. Τρία χρόνια τώρα πηγαινοερχόμουν. Η κρίση σε αναγκάζει να σκέφτεσαι κι άλλα πράγματα, γιατί πρέπει να επιβιώσεις. Κι όταν δεν σου δίνεται από την ίδια σου τη χώρα η δυνατότητα αυτή, πρέπει να δεις τι άλλο μπορείς να κάνεις. Τώρα αρχίζει κάτι να κινείται» τονίζει ο Χρήστος Γιάνναρης.

Οσο για το πώς τα κατάφερε με τη γερμανική γλώσσα, μας εξηγεί: «Εγώ γεννήθηκα στην Καλαμάτα. Οταν ήμουν Γ' Δημοτικού πήγαμε οικογενειακώς στη Γερμανία για πέντε χρόνια. Ηταν ήδη εκεί ο παππούς και η γιαγιά, και είχαν εστιατόριο. Πήγα στο σχολείο, όπου υποχρεωτικά παρακολουθούσα τα μαθήματα στα γερμανικά, οπότε τη γλώσσα τη μιλάω, αλλά όχι άπταιστα. Στη δουλειά μου ήταν πιο εύκολο, γιατί είχα κείμενο. Και, γενικότερα, δεν δυσκολεύτηκα εκεί όσον αφορά την προσαρμογή, γιατί είχα τους συγγενείς μου. Δεν ήμουν μόνος».

Τον φετινό χειμώνα, καθώς έχει την παράσταση στο θέατρο Ζήνα, θα μείνει στην Ελλάδα. «Είμαι καλά. Η ζωή έχει έρθει τούμπα, αλλά το χαμόγελο δεν θα μας το πάρει κανείς» μας λέει όλο αισιοδοξία ο ηθοποιός.

Πώς ξεκίνησε, όμως, το καλλιτεχνικό του ταξίδι; «Από παιδί, αν με ρωτούσες, αυτό ήθελα να γίνω. Ο θείος μου με επηρέασε πολύ, γιατί από μικρό με πήγαινε στο σινεμά. Κάθε μέρα. Και έχω την αίσθηση ότι αυτό ήταν το αρχικό ερέθισμα. Οταν είδα την πρώτη μου θεατρική παράσταση, τρελάθηκα, γοητεύτηκα, είχα εκστασιαστεί. Τελείωσα το σχολείο και αμέσως μπήκα στη δραματική σχολή. Θεωρώ ότι είμαι από τους τυχερούς, γιατί μου ήρθαν όλα εύκολα. Δούλεψα αμέσως και για μία εικοσαετία συνεχίζω να δουλεύω ανελλιπώς στο θέατρο, στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Δεν μου χαρίστηκε κάτι. Εργάστηκα πολύ και πιστεύω ότι αυτό αναγνωρίστηκε. Η δουλειά του ηθοποιού δεν τελειώνει. Πάντα είμαστε μαθητές και αυτό είναι το μεγάλο "κλειδί": Να μη νιώσεις ποτέ ότι έφτασες. Μέσα στην πορεία γνώρισα ανθρώπους, έκανα επαγγελματικούς δεσμούς. Δεν είχα δημιουργήσει ποτέ προβλήματα και δεν υπάρχει λόγος να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Οσο μεγαλώνω βλέπω το μάταιο του πράγματος. Πρέπει να είμαστε απλοί, ταπεινοί, με υπομονή, επιμονή, δουλευταράδες και δημιουργικοί» καταλήγει.

Στην τηλεόραση

Ο Χρήστος Γιάνναρης μάς συστήθηκε τηλεοπτικά το 1995 από τη σειρά «Πάτερ ημών». Εκτοτε έπαιξε στις παραγωγές «Θα σε δω στο πλοίο», «Φιλί ζωής», «Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας», «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή», «Επιθυμίες», «Ερωτας», «Ανω κάτω», «Μη μασάς το παραμύθι», «40 κύματα», «Ονειροπαγίδα», «Αθήνα - Θεσσαλονίκη» ενώ στον κινηματογράφο τον είδαμε στα φιλμ «Θηλυκή εταιρεία», «Straight story», «Ψυχραιμία».

Keywords
Αναζητήσεις
christos giannaris, βλαδιμηρος και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή
Τυχαία Θέματα