Πίσω στον δρόμο 700 αστυνομικοί!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠίσω στον δρόμο 700 αστυνομικοί!Τετάρτη, Αύγουστος 31, 2016 - 14:12

Εκατοντάδες ένστολοι που ως τώρα απασχολούνται στη φύλαξη υψηλών προσώπων θα αποδεσμευτούν και θα βρεθούν για περιπολία σε περιοχές της Αττικής

«Φύλλο πορείας» για υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. στον... δρόμο φαίνεται ότι θα πάρουν εκατοντάδες αστυνομικοί και δεκάδες οχήματα που ως τώρα απασχολούνται στη φύλαξη υψηλών προσώπων, όπως εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Παρόμοιες εξαγγελίες αποτελούσαν διαχρονικά πάγιες υποσχέσεις όλων των αρμόδιων υπουργών, αν και αυτή τη φορά

ο κ. Τόσκας υπόσχεται ότι η σταδιακή υλοποίηση των σχετικών αποδεσμεύσεων θα αρχίσει άμεσα.

«Μετά την επικείμενη ολοκλήρωση της διαδικασίας επανεκτίμησης των αντικειμενικών αναγκών στη διάθεση αστυνομικού προσωπικού για φύλαξη προσώπων και εγκαταστάσεων θα αρχίσει άμεσα η σταδιακή υλοποίηση των σχετικών αποδεσμεύσεων. Από τη συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται η εξοικονόμηση, στην πλήρη εφαρμογή των μέτρων, περίπου 700 αστυνομικών και περίπου 80 μηχανοκίνητων μέσων, κυρίως στην περιοχή της Αττικής, αποσκοπώντας στην ενίσχυση της αστυνόμευσης και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες το προηγούμενο διάστημα είχε πραγματοποιηθεί μελέτη σχετικά με τον εξορθολογισμό των αστυνομικών δυνάμεων, η οποία έδειξε ότι περίπου 4.000 αστυνομικοί και 400 οχήματα (αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες) έχουν διατεθεί από την Κρατική Ασφάλεια και τη Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων, όταν μόλις 1.500 αστυνομικοί είναι έξω στους δρόμους για την αστυνόμευση του Λεκανοπεδίου Αττικής! Μάλιστα, από τα στοιχεία της μελέτης φαίνεται ότι διατίθενται περισσότεροι από 1.800 αστυνομικοί για 700 επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και δημοσιογράφους, στους οποίους έχουν παραχωρηθεί ως συνοδευτικά σχεδόν 200 αυτοκίνητα τελευταίας τεχνολογίας!

Ποιους προστατεύουν

Περίπου το ένα τρίτο της δύναμης που υπηρετεί στη συγκεκριμένη υπηρεσία απασχολείται στο «τρίγωνο» (Προεδρικό Μέγαρο, Μέγαρο Μαξίμου και Βουλή των Ελλήνων), ενώ μέρος της φυλάσσει δικαστικούς. Η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων αποτελείται από την Υπηρεσία Προστασίας Προέδρου Δημοκρατίας, την Υπηρεσία Προστασίας Προέδρου Κυβέρνησης, την Υπηρεσία Ασφαλείας Βουλής των Ελλήνων, την Υπηρεσία Ασφαλείας Μελών Κυβέρνησης και Πολιτικών Προσώπων και την Υπηρεσία Προστασίας Αλλοδαπών Αξιωματούχων και Ευπαθών Στόχων.

Keywords
Τυχαία Θέματα