Το ασύρματο ποντίκι που λειτουργεί ως PC

ΚΟΣΜΟΣΤο ασύρματο ποντίκι που λειτουργεί ως PCΠαρασκευή, Ιανουάριος 30, 2015 - 16:10

Επανάσταση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές φιλοδοξούν να φέρουν δυο Πολωνοί εφευρέτες οι οποίοι δημιούργησαν το πιο μικρό φορητό κομπιούτερ που έχουμε δει μέχρι τώρα. Ο Πρέμισλαβ Στρέλζικ και ο Οσκαρ Σζεπανιάκ κατασκεύασαν ένα πρωτότυπο ασύρματο ποντίκι (mouse) το οποίο ταυτόχρονα λειτουργεί και ως υπολογιστής. Μας δίνεται έτσι η δυνατότητα, συνδέοντάς το με οποιαδήποτε οθόνη, να εργαζόμαστε σαν να είμαστε μπροστά στον προσωπικό

υπολογιστή μας σε οποιοδήποτε χώρο και αν βρισκόμαστε.


Οι εφευρέτες παρουσίασαν το Mouse-Box, όπως το αποκαλούν, στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Οπόλε της Πολωνίας, εξηγώντας ότι η πρόκληση ήταν να χωρέσουν ένα μίνι υπολογιστή στο εσωτερικό του ποντικιού, διατηρώντας τις κλασικές διαστάσεις του. Τα κατάφεραν τοποθετώντας έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή ARM Cortex στα 1.4GHz, μνήμης 128GB, η οποία μπορεί να επεκταθεί μέσω cloud. Το ποντίκι-υπολογιστής φορτίζεται ασύρματα, ενώ διαθέτει και σύνδεση Wi-Fi, δύο εισόδους USB 3.0, micro-HDMI port, επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο.


Η ιδέα των δύο Πολωνών κέντρισε το ενδιαφέρον κατά την παρουσίαση, με αποτέλεσμα η ερευνητική ομάδα που τους πλαισιώνει να αποφασίσει να τολμήσει το επόμενο βήμα. Καθώς το Mouse-Box βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, είναι απαραίτητο να το εξελίξουν περισσότερο και κυρίως να βρουν την απαραίτητη χρηματοδότηση για να προχωρήσουν στη μαζική βιομηχανική παραγωγή του. Ετσι ανέβασαν βίντεο στην ιστοσελίδα τους στο οποίο αφού παρουσιάζουν τη συσκευή, αναζητούν επενδυτές που είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν και εφευρέτες που έχουν ιδέες για επιπλέον τροποποιήσεις της συσκευής.

Keywords
Τυχαία Θέματα