Απατεών «σύμβουλος του Σαμαρά»

COVER STORYΟ 55χρονος, τα ιλιγγιώδη πουρμπουάρ και το ΦΕΚ Απατεών «σύμβουλος του Σαμαρά»Παρασκευή, Ιανουάριος 30, 2015 - 15:50

Περίσσευε το θράσος σε έναν... bon viveur απατεώνα που έκανε μεγάλη ζωή το περασμένο καλοκαίρι στο Αιγαίο και συστηνόταν ως άνθρωπος του τέως πρωθυπουργού

Αντώνη Σαμαρά. Με τις δήθεν μετακινήσεις του με ελικόπτερο και τα... ιλιγγιώδη πουρμπουάρ που άφηνε για τα γεύματά του πέτυχε τον σκοπό του που ήταν να παρασυρθούν στα δίχτυα του ανυποψίαστα θύματα, όπως ένας εστιάτορα που πίστεψε ότι θα διόριζε τους γιους του στη Βουλή! Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», έφτασε στο σημείο να πλαστογραφήσει ακόμη και ΦΕΚ για να τον πείσει και να του «φάει» 16.000 ευρώ!

Η απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε σε ένα μικρό νησί στα Δωδεκάνησα, όπου είναι συχνή η παρουσία VIP προσώπων. Ο αριστοκρατικός 55χρονος που οργάνωσε την καλοστημένη απάτη αναζητείται παντού από την Ασφάλεια, με εντολή του εισαγγελέα, καθώς διενεργείται προκαταρκτική έρευνα μετά την καταγγελία του άτυχου εστιάτορα, ο οποίος φέρεται ότι έδωσε τις οικονομίες του για να «τακτοποιήσει» το μέλλον των γιων του.

Ο αυτοαποκαλούμενος «σύμβουλος του Σαμαρά» εμφανίστηκε μαζί με μια γυναίκα που σύστησε ως σύζυγό του στην ταβέρνα του ανυποψίαστου θύματος και ζήτησε να του σερβίρουν τον μεγαλύτερο σαργό που είχαν! Οταν ήρθε η ώρα του λογαριασμού, άφησε στο τραπέζι ένα χαρτονόμισμα των 500 ευρώ και έφυγε χωρίς να ζητήσει ρέστα, τη στιγμή που ο λογαριασμός δεν ξεπερνούσε τα 200 ευρώ! Το γεγονός συζητήθηκε έντονα και όλοι στο νησί προσπαθούσαν να μάθουν ποιος ήταν ο κιμπάρης άγνωστος που άφησε τέτοιο πουρμπουάρ!

Η νέα εμφάνιση

Σύντομα ο απατεώνας έκανε και νέα εμφάνιση. Μάλιστα επέλεξε προσεκτικά το πότε, αφού εκείνη την ημέρα σε πολυτελή βίλα στο μικρό νησί είχε προσγειωθεί ελικόπτερο μεταφέροντας μια VIP παρέα από την Αθήνα! Εμφανίστηκε λοιπόν ξαφνικά στην ταβέρνα μαζί με άλλα δύο ζευγάρια και όλοι πίστεψαν πως το ελικόπτερο μετέφερε αυτόν και την παρέα του! Οι φρέσκοι σαργοί ρίχτηκαν ξανάστα κάρβουνα. Οταν ήρθε η ώρα να πληρώσουν, το ύψους 100 ευρώ πουρμπουάρ που άφησαν έκανε τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας να βρει το θάρρος και να ρωτήσει τον μποέμ 50άρη ποιος είναι.

Ο άγνωστος με το αριστοκρατικό παρουσιαστικό απάντησε πως είναι σύμβουλος της κυβέρνησης, για να ακούσει από το στόμα του ανυποψίαστου θύματος τις λέξεις που περίμενε: «Εχω δύο παλικάρια με πτυχία πανεπιστημίου και τα έχω να δουλεύουν στην ταβέρνα για να βγάλουν μεροκάματο»...

Ο δήθεν σύμβουλος του Σαμαρά τού ζήτησε τα στοιχεία των γιων του και τον διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα έχει νέα του. Λίγες ημέρες αργότερα του τηλεφώνησε λέγοντάς του πως το θέμα κανονίστηκε και ότι τα παιδιά θα προσληφθούν στη Βουλή ως επιστημονικό προσωπικό, με μισθό 3.000 ευρώ μηνιαίως! Ο άτυχος ταβερνιάρης έπεσε στην παγίδα, ακόμα κι όταν ο αετονύχης τού είπε ότι «για να γίνει αυτό θα πρέπει να δοθούν χρήματα». Πράγματι, έβαλε το χέρι στην τσέπη και του έδωσε αρχικά 6.000 ευρώ! Τα υπόλοιπα 10.000 ευρώ θα του τα έδινε όταν πια θα του έφερνε στο νησί το ΦΕΚ με τα ονόματα των γιων του.

Κι έτσι έγινε λίγο καιρό αργότερα, όταν ο αδίστακτος απατεώνας έφτασε στο νησί και έδειξε στον γεμάτο αγωνία πατέρα ένα φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, στο οποίο φαινόταν πως τα παιδιά του προσλαμβάνονται ως μόνιμο και αμετάκλητο προσωπικό στο Κοινοβούλιο. Ο αθεόφοβος είχε γράψει ένα κείμενο πρόσληψης και με αριστοτεχνικό κολάζ το είχε «περάσει» σε ένα ΦΕΚ με συγκεκριμένη ημερομηνία! Τότε ο ταβερνιάρης ξεχρέωσε δίνοντας 10.000 ευρώ!

Η ψυχρολουσία ήλθε όταν οι δύο γιοι πήγαν περιχαρείς στη Βουλή με το ΦΕΚ ανά χείρας. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής έκαναν ό,τι χρειαζόταν, οπότε εξήγησαν πως το ΦΕΚ είχε πλαστογραφηθεί και βέβαια τους έδειξαν το γνήσιο. Μόλις αποκαλύφθηκε η απάτη, εκτός από τα θύματα κινητοποίησε και η Βουλή τις Αρχές Ασφαλείας, ώστε να εντοπιστεί ο δράστης και να εξακριβωθεί αν έχει εξαπατήσει και άλλα θύματα.

Θεοδόσης Π. Πάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα