Θηριωδίες κατά κροκοδείλων

ΚΟΣΜΟΣΘηριωδίες κατά κροκοδείλωνΠέμπτη, Ιούλιος 30, 2015 - 18:57

Ηλεκτρικές εκκενώσεις, μαχαίρια και γδάρσιμο ενώ ακόμη ζουν. Τα σκληρά βασανιστήρια στα οποία υποβάλλονται οι κροκόδειλοι σε φάρμες του Τέξας και της Ζιμπάμπουε, προκειμένου να παραχθούν πολυτελή δερμάτινα είδη διάσημων οίκων μόδας, κατέγραψε με κρυφή κάμερα η φιλοζωική οργάνωση PETA.

Οι κροκόδειλοι ζουν στοιβαγμένοι σε τσιμεντένιες γούρνες για μήνες ή ακόμη και χρόνια μέχρι να έρθει η σειρά τους να υποστούν σκληρά βασανιστήρια στα χέρια κάποιου υπαλλήλου στο όνομα της μόδας.

Οι undercover ερευνητές της PETA πραγματοποίησαν αυτοψίες σε μια φάρμα κροκοδείλων στη Ζιμπάμπουε και στη φάρμα αλιγατόρων Lone Star στην περιοχή Γουίνι του Τέξας και διαπίστωσαν με φρίκη τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και θανάτωσής τους. Στο Τέξας οι αλιγάτορες ζουν σε σκοτεινές δεξαμενές, χωρίς ήλιο, καθαρό αέρα ή ακόμη και τη μίνιμουμ ιατρική φροντίδα. Μόλις γίνουν ενός έτους θανατώνονται με τη χρήση όπλων ηλεκτρικής εκκένωσης, ωστόσο, αν ο εκάστοτε υπάλληλος αποτύχει, κάτι που συμβαίνει συχνά, τα ζώα μαχαιρώνονται άτσαλα ενώ έχουν ακόμη τις αισθήσεις τους και μπορούν να αισθανθούν πόνο. Η κάμερα κατέγραψε τουλάχιστον 500 περιπτώσεις γδαρσίματος 500 αλιγατόρων που πάλευαν να δραπετεύσουν.

Η διαδικασία

Εξίσου προσφιλής τρόπος θανάτωσης είναι και το μαχαίρωμα των ζωντανών ερπετών στη ράχη, προκειμένου να εξαρθρώσουν τη σπονδυλική στήλη τους. Τα ζώα συνεχίζουν να ζουν για αρκετά λεπτά, κουνώντας τα πόδια και τις ουρές τους ενώ αιμορραγούν, προτού πετάξουν τα κορμιά τους σε κουβάδες με πάγο, όπου παραμένουν για 24 ώρες μέχρι να γδάρουν το δέρμα τους. Ούτε στη Ζιμπάμπουε είναι φυσικά καλύτερα τα πράγματα. Το φονικό όπλο προτίμησης εκεί είναι οι σιδερένιοι λοστοί, με τους οποίους οι υπάλληλοι χτυπούν τους κροκόδειλους στον λαιμό και εν συνεχεία τους μπήγουν στον εγκέφαλό τους για να τον καταστρέψουν.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνάς τους τα μέλη της PETA ενημέρωσαν τις αρμόδιες Αρχές, οι οποίες επιβεβαίωσαν τις βάναυσες πρακτικές των υπαλλήλων. Οι δύο αυτές φάρμες ανήκουν στους προμηθευτές του οίκου Hermes, οι croco τσάντες του οποίου πωλούνται από 32.000 έως 270.000 ευρώ.

Αντιδράσεις από την Τζέιν Μπίρκιν

Η τσάντα Birkin από δέρμα κροκόδειλου του οίκου Hermes μπορεί να αποτελεί συνώνυμο πολυτέλειας, ωστόσο η Βρετανίδα ηθοποιός Τζέιν Μπίρκιν, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του αξεσουάρ, ζήτησε από τον γαλλικό οίκο να πάψει να χρησιμοποιεί το όνομά της λόγω της βάναυσης εκτροφής κροκοδείλων και των πρακτικών της σφαγής τους.

«Ζήτησα από τον Hermes να αλλάξει όνομα στην Birkin Croco μέχρι να υιοθετήσει καλύτερες πρακτικές που να ικανοποιούν τους διεθνείς κανονισμούς στην κατασκευή αυτής της τσάντας» ανέφερε η Μπίρκιν σε ανακοίνωσή της μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο της PETA.

Ο οίκος Hermes απάντησε ότι τα δέρματα κροκοδείλων που προμηθεύτηκε από το εκτροφείο του Τέξας, το οποίο εμφανίζεται στο βίντεο, δεν χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των τσαντών Birkin και υπογράμμισε ότι δεν είναι ιδιοκτήτης του εκτροφείου αυτού.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Σκηνές σοκ από το βίντεο της PETA με τη βάναυση μεταχείριση κροκοδείλων και αλιγατόρων, το δέρμα των οποίων χρησιμοποιείται για τις δημιουργίες του οίκου Hermes:

Keywords
Τυχαία Θέματα