Αυτοί είναι οι δύο «ληστές των Εξαρχείων»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕπιασαν τον ένανΑυτοί είναι οι δύο «ληστές των Εξαρχείων»Πέμπτη, Ιούλιος 30, 2015 - 17:44

Εναν από τους δύο κακοποιούς που εδώ και τέσσερις μήνες λήστευαν περαστικούς και κατοίκους στα Εξάρχεια ξυλοκοπώντας τους κατάφεραν να συλλάβουν οι αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης, ενώ την τελευταία στιγμή τούς ξέφυγε ο συνεργός του.

Μετά τη σύλληψη του 27χρονου «δράκουλα των Εξαρχείων», όπως ήταν το προσωνύμιό του, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του, καθώς και

αυτά του συνεργού του που διαφεύγει τη σύλληψη. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο συλληφθείς είναι ο Παρασκευάς Μπακάλης του Ευθυμίου και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1988 στο Μαρούσι Αττικής.

Ο αναζητούμενος συνεργός του ονομάζεται Γεώργιος Λυγερός του Νικολάου και της Ιωάννας και γεννήθηκε το 1989 στη Χίο. Οπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων, μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών το δίδυμο των νεαρών κακοποιών είχε διαπράξει 30 ληστείες με θύματα θαμώνες καταστημάτων και κατοίκους της πλατείας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, χτυπούσαν βραδινές ώρες και κυρίως τα σαββατόβραδα που τα καταστήματα της πλατείας είναι γεμάτα κόσμο. Εστηναν καρτέρι σε απόμερα σημεία, όπου περίμεναν τα υποψήφια θύματα, συνήθως στην οδό Καλλιδρομίου, προκειμένου να βρίσκονται κοντά στον λόφο του Στρέφη.

Ακινητοποιούσαν κυρίως μοναχικούς νεαρούς περαστικούς, τους οποίους μάλιστα ρωτούσαν τι... ομάδα είναι! Στη συνέχεια, με την απειλή μαχαιριών και κατσαβιδιών τούς οδηγούσαν σε ερημικά σημεία στον λόφο και τους άρπαζαν χρήματα και κινητά τηλέφωνα.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα