Τέσσερις αστυνομικοί στη Ρώμη μαγείρεψαν για μοναχικό ζευγάρι ηλικιωμένων

17:14 9/8/2016 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΤέσσερις αστυνομικοί στη Ρώμη μαγείρεψαν για μοναχικό ζευγάρι ηλικιωμένωνΤρίτη, Αύγουστος 9, 2016 - 17:14

Η μοναξιά έγινε κλάμα γοερό και η απόγνωση κραυγή, που «έσπασε» τους τοίχους του διαμερίσματος. Ομως τέσσερις «άγγελοι», που έφτασαν με τις σειρήνες στη διαπασών, κατάφεραν με μια μικρή κίνηση ανθρωπιάς να γιατρέψουν τις πληγές της ψυχής, έστω για λίγο.

Η 89χρονη Ιόλε και ο 94χρονος σύζυγός της Μικέλε ετοιμάζονταν να περάσουν μόνοι ακόμη ένα βράδυ στο διαμέρισμά τους στη Ρώμη. Κανείς δεν πηγαίνει να τους δει εδώ και καιρό.

Ούτε καν οι γείτονές τους, μιας κι έχουν φύγει για διακοπές. Κάθονται λοιπόν στην κουζίνα και παρακολουθούν τις ειδήσεις, όταν η Ιόλε ξεσπάει σε κλάματα, με αφορμή μια είδηση για την κακοποίηση παιδιών. Τα κλάματα παίρνουν και τον Μικέλε. Η μοναξιά γίνεται βάρος που σκοτώνει την ελπίδα, προκαλώντας απόγνωση. Και η απόγνωση γίνεται κλάμα γοερό και στη συνέχεια κραυγή.

Ανάγκη από συντροφιά

Οι δυο ηλικιωμένοι ούρλιαζαν τον πόνο της ψυχής τους με τόση δύναμη που κάποιοι από τους εναπομείναντες γείτονες φοβήθηκαν ότι τους βασάνιζαν κακοποιοί. Ειδοποίησαν την αστυνομία, αλλά όταν έφτασαν με το περιπολικό ο Αντρέα, ο Αλεσάντρο, ο Ερνέστο και ο Μίρκο δεν διαπίστωσαν καμία παραβίαση. Είδαν μόνο δύο ηλικιωμένους που είχαν ανάγκη από συντροφιά. Δεν είχαν καν την ψυχική δύναμη να μαγειρέψουν, γι' αυτό οι τέσσερις αστυνομικοί τούς ετοίμασαν κάτι γρήγορο, μια μακαρονάδα με βούτυρο και παρμεζάνα. Απλό φαγητό, ικανό όμως να φέρει ξανά το χαμόγελο στα χείλη της Ιόλε και του Μικέλε.

Keywords
Τυχαία Θέματα