Που χάθηκε η Γιούλη Ηλιοπούλου

SHOWBIZΤο κορίτσι των βιντεοταινιών έχει το δικό του θέατρο!Που χάθηκε η Γιούλη ΗλιοπούλουΤετάρτη, Μάρτιος 23, 2016 - 15:38

Οι προτάσεις για διεθνή καριέρα, η εκπομπή «Λογοδοσμένοι» και η εμφάνιση στο Ηρώδειο • Ο γάμος που έληξε άδοξα, η αδυναμία στην κόρη της Κρίστελ και η επιστροφή (;) στην TV

Ξανθιά, εντυπωσιακή, με γαλανά μάτια, συστήθηκε αρχικά στο κοινό μέσα από τις βιντεοκασέτες των 80s, ενώ αποτυπώθηκε στη συνείδηση των τηλεθεατών

όταν παρουσίαζε μία από τις πιο επιτυχημένες εκπομπές της δεκαετίας του '90, τους «Λογοδοσμένους».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Σήμερα, η Γιούλη Ηλιοπούλου εξακολουθεί να ασχολείται με τη μεγάλη αγάπη της, το θέατρο, κινείται όμως διακριτικά και «ήσυχα» τόσο πάνω στη σκηνή όσο και πίσω από τις κουίντες. Συνεργάζεται με την κόρη της Κρίστελ και σκέφτεται ακόμη και το ενδεχόμενο ενός δεύτερου γάμου.
Η Γιούλη κατάγεται από την Αρκαδία και είναι το τέταρτο παιδί της οικογένειάς της, έχει τρεις αδερφούς, οι οποίοι μαζί με τον πατέρα τους αντέδρασαν αρνητικά στην απόφασή της να ασχοληθεί με το μόντελινγκ. Μαθήτρια ακόμη, φωτογραφήθηκε με μαγιό στον «Ταχυδρόμο» και ο πατέρας της αντέδρασε φεύγοντας από το σπίτι και επιστρέφοντας ύστερα από πέντε ώρες. Ωστόσο, πέρασε το δικό της. Ασχολήθηκε με τον χώρο της μόδας και συνεργάστηκε με ένα από τα τότε μεγαλύτερα πρακτορεία μοντέλων. Δεν άργησε να «εισβάλλει» στον χώρο του θεάματος. Ξεκίνησε πρωταγωνιστώντας σε διαφημίσεις, ενώ σύντομα μπήκαν στη ζωή της ο κινηματογράφος και η τηλεόραση. Μεγάλη αγάπη της ήταν πάντα το θέατρο. Ανάμεσα στις βιντεοταινίες -έχει κάνει γύρω στις 20, και μάλιστα σχεδόν στις μισές ήταν πρωταγωνίστρια- και τις τηλεοπτικές σειρές, υπάρχουν κάποιες δουλειές τις οποίες δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος. Επαιξε στο Θέατρο Τέχνης του Λονδίνου, σε παραστάσεις των κρατικών φεστιβάλ, αλλά και στο Ηρώδειο.

Το ταξίδι στην Αίγυπτο

Αν και της δόθηκε η ευκαιρία να κάνει διεθνή καριέρα, εκείνη αποφάσισε να τη θυσιάσει για χάρη της οικογένειάς της. Οταν ήταν παντρεμένη με τον Γιώργο Καπερώνη, και ενώ ήταν ακόμα μικρή η κόρη της Κρίστελ, η Γιούλη πήγε στην Αίγυπτο για τα γυρίσματα μιας γαλλοαιγυπτιακής πολιτικοκοινωνικής ταινίας. Το φιλμ κατέκτησε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ του Καΐρου κι εκείνη δέχτηκε βροχή από προτάσεις συνεργασίας από Γάλλους και Τυνήσιους παραγωγούς. «Ο σύζυγός μου, όμως, δεν συμφώνησε και εκεί τελείωσε το όνειρο για καριέρα στο εξωτερικό. Η οικογένειά μου είχε προτεραιότητα. Η καριέρα μου δεν κόστισε στην προσωπική μου ζωή, το αντίθετο, ναι, αλλά ήταν επιλογή μου» είχε δηλώσει η Ηλιοπούλου στην «Espresso».

Στην εποχή της βιντεοκασέτας το όνομά της φιγούραρε στη λίστα με τις πιο σέξι παρουσίες, μαζί με τις Σοφία Αλιμπέρτη, Καίτη Φίνου, Βίνα Ασίκη. Συνεργάστηκε με κάποιους από τους σημαντικότερους κωμικούς ηθοποιούς, τον Ντίνο Ηλιόπουλο (με τον οποίο δεν έχουν κάποια συγγένεια), τον Σωτήρη Μουστάκα, αλλά και τον Κώστα Βουτσά. Μάλιστα, η τελευταία εμφάνισή της ήταν στην παράσταση «Νταϊάνα: Η πριγκίπισσα του λαού», ένα έργο το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις και έλαβε σκληρές κριτικές, πριν ακόμη κάνει πρεμιέρα.

Ο Νίκος Φώσκολος την επέλεξε για το θρυλικό σίριαλ «Καλημέρα, ζωή», ενώ έκανε εμφανίσεις και στο «Τμήμα Ηθών». Παράλληλα, ως άκρως ανήσυχο πνεύμα, παρουσίαζε τηλεοπτικές εκπομπές: το «TV Party» στην ΕΡΤ, αλλά και το μουσικό πρόγραμμα «Metal Mania».
Κάποια στιγμή δέχτηκε πρόταση να συνεργαστεί με τον αείμνηστο Γιάννη Καλαμίτση στην εκπομπή «Taxi». Εκείνη καθόταν στο πίσω κάθισμα και υποδεχόταν τους επιβάτες. Τότε, όμως, της προτάθηκε και το πρόγραμμα που θα την έβαζε για τα καλά στον τηλεοπτικό χάρτη: Οι «Λογοδοσμένοι», όπου οι συμμετέχοντες έψαχναν το άλλο τους μισό. Η εκπομπή κράτησε εννέα χρόνια. Οι δύο πρώτες σεζόν προβλήθηκαν από το New Channel και οι υπόλοιπες από τον Σκάι.

Επώδυνο διαζύγιο

Οσο τα επαγγελματικά της ανθούσαν, η οικογενειακή της ζωή άλλαζε. Υστερα από 17 χρόνια γάμου, η Γιούλη κι ο Γιώργος χώρισαν, και μάλιστα την πρώτη τετραετία, μέχρι να βγει το διαζύγιο, δεν μιλούσαν καν. Αργότερα οι σχέσεις τους αποκαταστάθηκαν. Σήμερα η ηθοποιός και θεατρική επιχειρηματίας συμπληρώνει επτά χρόνια σχέσης με τον Αντώνη Μαρκόγιαννη. Αν κι έχει δεχτεί πρόταση γάμου, δεν έχει απαντήσει, αφού θεωρεί ότι ζουν ήδη σαν παντρεμένοι. Οπως έχει δηλώσει, πάντως, αν αποφασίσει να ντυθεί νύφη, θα το κάνει ανεβαίνοντας τα σκαλιά της εκκλησίας κι όχι κάποιου δημαρχείου.
Εχοντας βάλει σε τάξη και τα προσωπικά της, η Γιούλη Ηλιοπούλου μένει πλέον μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Είναι αφοσιωμένη στο θέατρο, έχει τη δική της σκηνή στην Ακαδημία Πλάτωνος και ασχολείται με παιδικές παραστάσεις. Επίσης, συζητά το ενδεχόμενο της επιστροφής της στην τηλεόραση, και μάλιστα με την παρουσίαση βραδινής εκπομπής.

Στο πλευρό της έχει την κόρη της, την Κρίστελ, η οποία έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση των παραστάσεων που ανεβαίνουν στη σκηνή για τους ενηλίκους, ενώ πρωταγωνιστεί σε κάποιες από αυτές. Οσο για το πρόγραμμα του θεάτρου; Οι μικροί θεατές μπορούν αυτή την περίοδο να παρακολουθήσουν τα έργα «Η βασίλισσα του χιονιού» (για έβδομη σεζόν), «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», «Παραμύθι χωρίς όνομα» και τη διαδραστική παράσταση «Μαχητές και πριγκίπισσες του διαστήματος: Η μεγάλη σχολή». Για τους ενήλικες ανεβαίνει «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια», ενώ ετοιμάζονται και οι «Μεσαίες προσδοκίες».
Η Γιούλη προετοιμάζεται επίσης για το Μουσικό Φεστιβάλ με τον Νίκο Τερζή, καθώς και για το Φεστιβάλ Παραμυθιού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα