Το Ρέθυμνο πενθεί την αρχόντισσά του

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο Ρέθυμνο πενθεί την αρχόντισσά τουΤετάρτη, Μάρτιος 23, 2016 - 14:47

Eφυγε από τη ζωή η Αμαλία Βαρδινογιάννη- Σεραφειμάκη που ξεχώριζε για την αξιοπρέπειά της

Διέθετε δύο ξεχασμένες πλέον στις μέρες μας αρετές: σεμνότητα και ταπεινότητα. Ενα άλλο σπάνιο προσόν της μεγαλύτερης και πολύ αγαπημένης αδερφής του μεγιστάνα Βαρδή Βαρδινογιάννη ήταν η έλλειψη προσποίησης, τόσο στη συμπεριφορά όσο και στην εμφάνιση, στον λιτό τρόπο ζωής της, αρχές που μετέδωσε με πάθος στα παιδιά και τα εγγόνια

της.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟ

Καθ' όλη τη διάρκεια του ενάρετου βίου της διακρίθηκε για την ακεραιότητα, την αξιοπρέπεια, την απλότητα, το ήθος και την αγάπη της στον συνάνθρωπο.

Παρά τη μεγάλη οικονομική καταξίωση και δύναμη των αδερφών της, η Αμαλία Βαρδινογιάννη με τη δική της οικογένεια συνέχισε να ζει ως το τέλος της ζωής της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Το Ρέθυμνο πενθεί από την περασμένη Κυριακή την απώλεια της Αμαλίας Βαρδινογιάννη-Σεραφειμάκη, της σεμνής, σπάνιας και «αόρατης» γυναίκας, που μπορεί να ήταν παντελώς άγνωστη στον πολύ κόσμο και στην κοσμική Αθήνα, αλλά ήταν πολύ αγαπητή σε όλο το Ρέθυμνο.

Παλαιότερα η παρουσία της στις εκδηλώσεις της Παγκρητίου και ιδιαίτερα του συλλόγου Ρεθυμνίων «Το Αρκάδι» ήταν πολύτιμη. Πάντα βοηθούσε σιωπηλά και με ανιδιοτέλεια, ενώ στάθηκε δίπλα σε δεκάδες οικογένειες προσφέροντας στήριξη και βοήθεια, όπως άλλωστε όριζαν οι αρχές και τα ιδανικά του τόπου όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, κι όπως πάντοτε έπραττε η σεμνή μητέρα της Χρυσή, την οποία είχε ως παράδειγμα προς μίμηση.

Η Αμαλία ήταν η πρώτη θυγατέρα του Ιωάννη Βαρδινογιάννη και της Χρυσής Θεοδωρουλάκη, και το τρίτο κατά σειρά παιδί της μεγάλης κρητικής οικογένειας, μετά τον Παύλο και τον Σήφη, που οι ρίζες της ξεκινούν από τα Σφακιά της Κρήτης. Μαζί με τα υπόλοιπα επτά αδέρφια της δημιούργησαν έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους της χώρας μας. Εκείνη όμως επέβαλε τη δική της προσωπικότητα και διατήρησε αυτόνομη παρουσία στην τοπική κοινωνία. Σε νεαρή ηλικία ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τον χειρουργό και αντιστασιακό Κυριάκο Σεραφειμάκη, με καταγωγή από την Καππαδοκία. Ηταν ένας σπουδαίος επιστήμονας που μέχρι το τέλος της ζωής του πρόσφερε υπηρεσίες -τις περισσότερες φορές αφιλοκερδώς- στον πάσχοντα συνάνθρωπο, ενώ ασχολιόταν και με τον αθλητισμό. Εφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, σε ηλικία 99 ετών, το 2013, καμαρώνοντας τα δύο παιδιά του και τα πέντε εγγόνια του.
Η όμορφη και δυναμική Κρητικοπούλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Επισκοπή Ρεθύμνου, τόπο που λάτρεψε και βοήθησε (τα αδέλφια της είναι οι ευεργέτες του τόπου). Σύμφωνα με επιθυμία της, θα αναπαύεται από σήμερα δίπλα στους γονείς της, στα αδέλφια της Παύλο, Νίκο, Σήφη, Θεόδωρο και τον αγαπημένο της σύζυγο Κυριάκο.

Ενός λεπτού σιγή

Μόλις μαθεύτηκε η είδηση για την απώλειά της, η ΕΠΟ αποφάσισε να ορίσει ένα 24ωρο αργότερα το ματς Επισκοπή - ΟΦΗ και στη μνήμη της θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στον εντός αγώνα, που θα γίνει στο γήπεδο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης». Η εξόδιος ακολουθία εψάλη χθες σε στενό οικογενειακό κύκλο, στον Ιερό Ναό Αγίας Φιλοθέης, στη Φιλοθέη.
Η Αμαλία Σεραφειμάκη, με το γλυκό χαμόγελο που πάντα τη χαρακτήριζε, ξεκουράστηκε, καθώς τον τελευταίο χρόνο έπασχε από Αλτσχάιμερ, έχοντας πάντα δίπλα της τα δύο αγαπημένα της παιδιά, τον Βασίλη και την Ιλεάνα Σεραφειμάκη, τα πέντε εγγόνια της και τα αδέρφια της.

Keywords
Τυχαία Θέματα