Ολυμπιακοί με «ιπτάμενα» γκάζια

18:16 6/6/2017 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΟλυμπιακοί με «ιπτάμενα» γκάζιαΤρίτη, Ιούνιος 6, 2017 - 18:15

Ενα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία του ιπτάμενου αυτοκινήτου το οποίο θα ανάψει την ολυμπιακή φλόγα στο Τόκιο το 2020 έκαναν οι ερευνητές που αναπτύσσουν το όχημα με την οικονομική στήριξη της Toyota.

Δοκίμασαν με επιτυχία, σε επίδειξη που διοργανώθηκε στην Ιαπωνία το Σάββατο, το βασικό μοντέλο το οποίο την επόμενη διετία θα εξελιχθεί στο ιπτάμενο αυτοκίνητο SkyDrive. Το μοντέλο κατάφερε να

ανασηκωθεί από το έδαφος και να παραμείνει στον αέρα για αρκετά δευτερόλεπτα, γεγονός που, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, αποδεικνύει ότι βρίσκονται στον σωστό δρόμο.

Στόχος των 30 μηχανικών της start-up εταιρίας Cartivator που αναπτύσσει το SkyDrive και την οποία η Toyota έχει χρηματοδοτήσει με 342.000 ευρώ είναι να το εξελίξουν εγκαίρως ώστε να είναι έτοιμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Ο επικεφαλής της Cartivator Τσουμπάσα Νακαμούρα είναι μάλιστα πολύ πιο αισιόδοξος, καθώς δήλωσε ότι, παρόλο που το ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι στα πρώτα στάδια εξέλιξής του, αναμένει ότι θα είναι έτοιμο για την πρώτη επανδρωμένη πτήση του στα τέλη του 2018. Αυτό που χρειάζεται πρώτα, σύμφωνα με τον Νακαμούρα, είναι το πρωτότυπο να αποκτήσει περισσότερη σταθερότητα ώστε να μπορέσει να πετάξει στο κατάλληλο ύψος, αλλά και για το απαραίτητο χρονικό διάστημα ώστε ο οδηγός του να ανάψει την ολυμπιακή φλόγα.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα