Συγκίνηση στα γενέθλια του καταπονημένου Κωνσταντίνου

18:14 6/6/2017 - Πηγή: Espresso
ΠΟΛΙΤΙΚΗΟσα παίρνει ο άνεμος Συγκίνηση στα γενέθλια του καταπονημένου Κωνσταντίνου Τρίτη, Ιούνιος 6, 2017 - 18:13

AΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Η βασίλισσα Σοφία και όλα τα μέλη της οικογένειας στο πλάι του για το σβήσιμο των 77 κεριών της τούρτας

Εκλεισε τα 77 του χρόνια (γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου 1940 στη βίλα Ψυχικού της Αθήνας) την περασμένη Παρασκευή ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και το γιόρτασε παρουσία μάλιστα και της αδελφής του Σοφίας, βασίλισσας της Ισπανίας, που βρέθηκε στην

Αθήνα.

Ο Κωνσταντίνος έσβησε τα κεράκια της τούρτας των γενεθλίων του με την οικογένειά του σύσσωμη πλάι του και πολλή συγκίνηση στην ατμόσφαιρα, καθώς το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.
Αλλωστε η εικόνα του στην εξόδιο ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τονίζει του λόγου το αληθές, αφού πήγε υποβασταζόμενος από τη σύζυγό του για να αποχαιρετήσει τον φίλο του.

Την παραμονή των γενεθλίων του πήγε στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας και προσκύνησε το λείψανο της αγίας Ελένης. Η σύζυγός του βασίλισσα Αννα-Μαρία και ο γιος του πρίγκιπας Παύλος ήταν μαζί του.

Ο φανερά καταπονημένος Κωνσταντίνος αρραβωνιάστηκε τον Ιανουάριο του 1963 την Αννα Μαρία του, που βρίσκεται πάντοτε στο πλάι του. Τότε εκείνη είχε πει για τη σχέση τους: «Δεν ονειρεύτηκα ποτέ να παντρευτώ έναν βασιλιά. Ηθελα απλά να είμαι μία γυναίκα ευτυχισμένη με τον σύζυγό της. Ναι, αγαπώ εδώ και καιρό τον Κωνσταντίνο, και εύχομαι ο χρόνος να μας επιτρέψει να ζήσουμε μερικά χρόνια όπως όλος ο κόσμος».

❱❱Ανδρέας Λοβέρδος, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Θανάσης Καββαδάς, Μάριος Γεωργιάδης, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Χρίστος Δήμας ήταν οι βουλευτές που έπαιξαν μπάσκετ σε «Αγώνα Αγάπης», στη Λευκάδα, το τριήμερο. Οι βουλευτές συγκέντρωσαν 14.000 ευρώ. Τα χρήματα θα πάνε στο Γηροκομείο Λευκάδας και σε ένα μικρό κορίτσι, την Παναγιώτα, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο αγώνας διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ της Λευκάδας, μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και των παλαιμάχων της Δόξας Λευκάδος. Η ομάδα της Βουλής νίκησε με σκορ 72-55. Τα κόβετε τα εισιτηριάκια σας, παιδιά! Κι αφού η ομάδα πετάει, γιατί δεν το σκέφτεστε για πιο επαγγελματικά; Το τι βοήθεια θα προσφέρατε στον Τσίπρα, δεν λέγεται!

Ο Νίκος Βούτσης φυτεύει δέντρα στα Λευκά Ορη

❱❱Το όνειρο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, για τη δεντροφύτευση των Λευκών Ορέων της Κρήτης, κάνει πραγματικότητα ο Νίκος Βούτσης, έστω και μετά τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού. Η Βουλή με εντολή του κατέθεσε ποσό στην Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού προκειμένου να διατεθεί για τη δεντροφύτευση του βουνού της Κρήτης, που «αντικρίζει» πλέον από τον Αργουλιδέ ο εκλιπών πρώην πρωθυπουργός.

Σινεμά με τον πρέσβη

❱❱Ο Τζέφρι Πάιατ, πρεσβευτής των ΗΠΑ στη χώρα μας, έφτιαξε το θερινό σινεμά του στον κήπο της αμερικανικής πρεσβείας και απόλαυσε μαζί με τους καλεσμένους του το «La La Land». Η ταινία, ως γνωστόν, επικεντρώνεται στο «California dreaming», όπως δήλωσε στους φίλους του ο αξιωματούχος. Κι όπως φαίνεται, άρεσε τόσο πολύ στον κορυφαίο διπλωμάτη, που ο κήπος δεν θα μείνει μόνο με τις μουσικές του οσκαρικού μιούζικαλ. Οι ιδιωτικές προβολές θα συνεχιστούν. Η επόμενη ταινία θα είναι το «Bottle Shock», ένα φιλμ που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα γύρω από την εισαγωγή των καλιφορνέζικων κρασιών στην οινοπαραγωγό Γαλλία. Μες στα «θερινά τα σινεμά», λοιπόν, για τον Τζέφρι Πάιατ.

(!)

Οικογενειακά γενέθλια είχαν το Σαββατοκύριακο ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης και τα παιδιά του Αποστόλης και Χάρις. «Με τον Αποστόλη γεννηθήκαμε την ίδια μέρα (4/6), με τη Χάρις έχουμε δύο μέρες διαφορά (2/6). Η Κατερίνα, η Παυλίνα και ο Διονύσης είναι γεννημένοι σε άσχετες ημερομηνίες, αλλά η μοίρα τους είναι κάθε χρόνο τέτοια μέρα να μας φτιάχνουν τις τούρτες, να κερνάνε ρακή και να μας βγάζουν επετειακή φωτογραφία» λέει στη στήλη ο Γιώργος Βουλγαράκης. Χρόνια πολλά σε όλους σας!

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα