Συγγενείς και φίλοι οδήγησαν στην τελευταία κατοικία του τον σεναριογράφο Λευτέρη Καπώνη

17:02 6/6/2017 - Πηγή: Espresso
SHOWBIZΣυγγενείς και φίλοι οδήγησαν στην τελευταία κατοικία του τον σεναριογράφο Λευτέρη ΚαπώνηΤρίτη, Ιούνιος 6, 2017 - 17:00

Το τελευταίο «αντίο» είπαν το περασμένο Σάββατο συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και απλός κόσμος στον αξιόλογο σεναριογράφο Λευτέρη Καπώνη.

Από τη
Μαρία Ανδρέου

Η κηδεία του «πατέρα» της σειράς «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή» τελέστηκε στο Νεκροταφείο της Νέας Μάκρης. Εκεί, μεταξύ άλλων, ήταν ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, οι σκηνοθέτες Αντώνης

Τέμπος και Μανούσος Μανουσάκης, ο Πάνος Σκουρολιάκος, ο Γιώργος Πάντζας, ο Δημήτρης Μαυρόπουλος και ο Χρήστος Φωτίδης. Τραγική φιγούρα, η σύζυγος του Λευτέρη Καπώνη, Ελένη, που δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι ο άνδρας της ζωής της έχει «φύγει». Στεφάνι έστειλε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενώ ο Νίκος Φίλης διάβασε αποχαιρετισμό, ύστερα από εξουσιοδότηση των μελών της Λαϊκής Πάλης - Αντιδικτατορική Σπουδαστική Οργάνωση, που έδρασε την περίοδο 1967-1969 στη Θεσσαλονίκη. «Ο Λευτέρης πλήρωσε κι αυτός το μερτικό του για την αντίστασή μας στη χούντα με 2,5 χρόνια εκτόπιση στον Λαγκαδά. Θα τον θυμόμαστε πάντα για το αστείρευτο χιούμορ του, ακόμα και στις δύσκολες στιγμές της ζωής του» ανέφερε.

Ο Λευτέρης Καπώνης έγραψε τα σενάρια για πάνω από 35 σίριαλ, ανάμεσά τους και πολλές επιτυχίες, όπως «Ελλάς το μεγαλείο σου», «Τζιβαέρι», «Εραστής δυτικών προαστίων», «Δίψα», «Τελευταίοι εγγονοί», «Αφρικα», «Παλίρροια», «Το φτερούγισμα του γλάρου», «Η αγάπη της γάτας». Τα περισσότερα έγιναν βιβλία και μάλιστα best-seller. Ο δημιουργός του θρυλικού «Ακάλυπτου» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 χρονών, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο που είχε εντοπιστεί στον πνεύμονα. Ο σεναριογράφος γεννήθηκε στη Γουριά Μεσολογγίου το 1947 και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα