Ο «βαρύμαγκας» που φόρεσε κοστούμι

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟσα παίρνει ο άνεμος Ο «βαρύμαγκας» που φόρεσε κοστούμιΠαρασκευή, Απρίλιος 15, 2016 - 16:04

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Αλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς, αλλά δεν φτάνει.

Ο βαρύμαγκας αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έβγαλε τη... συριζαίικη στολή και φόρεσε κοστούμι. Πέταξε από πάνω του τα μπουφάν και τα τζιν παντελόνια και ντύθηκε όπως απαιτεί η κοινοβουλευτική ιδιότητά του.
Εβαλε κοστούμι, που το συνδύασε με αντίστοιχου χρώματος πουκάμισο.

Μεγάλο μείον όμως του στιλίστα που προσλάβατε,

κ. Πολάκη, είναι ότι δεν σας είπε να περιποιηθείτε λίγο μούσι και μαλλιά για να συνάδουν με το νέο λουκ, ενώ οπωσδήποτε πρέπει να σας γνωστοποιήσει ότι το κοστούμι θέλει λελογισμένο τσαμπουκά και -για να σας προλάβω πριν το δούμε να συμβαίνει- αποφύγετε και την αγαπημένη σας φραπεδιά στο χέρι. Αυτά αν τα ακολουθήσετε, θα είστε έτοιμος για την εβδομάδα μόδας του ερχόμενου Μαΐου στο Ζάππειο!

(!)

Ακόμη και κοντά στα 90 να είναι ο άνθρωπος, ποτέ δεν παραδέχεται την πραγματική ηλικία του, κι αυτό είναι καλό! Ετσι όταν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος συναντώντας τον Πέτρο Μολυβιάτη τού εξέφρασε την ανησυχία του που η 81χρονη μητέρα του υπεβλήθη σε εγχείρηση τετραπλού bypass στην καρδιά και είναι μεγάλη για να υποστεί την ταλαιπωρία, αυτός του απάντησε με χιούμορ: «Ε, όχι και μεγάλη»! Φυσικά, αφού ο ίδιος ο Μολυβιάτης είναι πολύ μεγαλύτερος η μαμά Βενιζέλου είναι μπροστά του... τζόβενο! Ναι, αλλά «μάνα είναι μόνο μία» του είπε ο Βαγγέλης και «πέταξε» για να βρεθεί πλάι στη μανούλα του.

Οδηγοί για την Ακρόπολη

Αφού δεν του βγήκαν τα παλλόμενα πέη, φέρνει τώρα οδηγούς των ΗΣΑΠ και των ΗΛΠΑΠ για να φυλάνε την Ακρόπολη. «Ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, με μία αιφνιδιαστική απόφαση, τοποθετεί ως αρχιφύλακες στην Ακρόπολη άτομα τα οποία δεν έχουν καμία εμπειρία και δεν έχουν επιλεγεί με αξιοκρατικά κριτήρια. Κάτι που θέτει σε αμφιβολία την ασφάλεια και τη φύλαξή της». Αυτό καταγγέλλει με ερώτησή του στη Βουλή ο υπεύθυνος πολιτισμού της Ν.Δ. Κώστας Γκιουλέκας. Φαίνεται, μπήκαν όσοι ήταν στα τρόλεϊ και τα τρένα, κι όσοι ξέμειναν θα ανηφορίσουν στον βράχο της Ακροπόλεως.
Οι γυναίκες, όπως λένε, σέρνουν καράβι και οι ψηφοφόροι τρένα, λεωφορεία, τρόλεϊ και ό,τι άλλο σέρνεται, όπως π.χ. ο Μπαλτάς.

*«Θα φάνε τα μουστάκια τους» πάλι οι νεαροί κι ωραίοι του Κοινοβουλίου!
Σήμερα γύρω στις 11 το πρωί μιλάει στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και στις 12.30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Καυτό θέμα, η χρηματοδότηση των κομμάτων, κι όλοι περιμένουν να βγουν μαχαίρια! Ιδωμεν!

Πάει στη χώρα του ταγκό
Η μια φεύγει, ο άλλος πηγαίνει. Ο λόγος για τον νέο πρέσβη της χώρας μας στο μακρινό Μπουένος Αϊρες Δημήτρη Ζεβελάκη, που αναλαμβάνει
οσονούπω τα καθήκοντά του, και την πρώην πια πρέσβη Ελένη Λειβαδίτη, η οποία απέρχεται. Οι δυο τους συναντήθηκαν στο σπίτι επιφανούς Ελληνίδας της Αργεντινής και αλληλοενημερώθηκαν. Αλλωστε Ελλάδα και Αργεντινή, αν και τόσο διαφορετικές, βρίσκονται σε παράλληλες πορείες με παρόμοια προβλήματα.
Και η Αργεντινή προσπαθεί να ορθοποδήσει, κι όλο παραπατάει!

Keywords
Τυχαία Θέματα