Μια πλατφόρμα για όλους!

ΡΕΠΟΡΤΑΖHuffingtonpost.grΜια πλατφόρμα για όλους!Παρασκευή, Νοέμβριος 21, 2014 - 16:30

«Η Ελλάδα είναι πάντα μέσα μου, στην καρδιά μου, στα κύτταρά μου, στις αυθόρμητες αντιδράσεις μου και στις βαθύτερες αναμνήσεις μου». Με αυτά τα λόγια, εμφανώς συγκινημένη, η δημιουργός της Huffington Post, Αριάνα Χάφινγκτον - Στασινοπούλου σήμανε χθες από το Μουσείο της Ακρόπολης την έναρξη του μεγάλου και φιλόδοξου «ταξιδιού» της ελληνικής έκδοσης

της Huffington Post στην εγχώρια αγορά των media, σε συνεργασία με τον όμιλο 24Media.
Η κυρία Χάφινγκτον ήταν η οικοδέσποινα της χθεσινής ανοιχτής συζήτησης, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της Huffington Post Greece, στην οποία έδωσαν το «παρών» οι νέοι συνεργάτες της στην Ελλάδα, όπως η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου, editorial director της ελληνικής Huffington Post, και ο διευθυντής σύνταξης Νίκος Αγουρος, καθώς και συνεργάτες της από την Αμερική, φίλοι από τα παλιά και πλήθος δημοσιογράφων. Στον χαιρετισμό της η κυρία Χάφινγκτον αναφέρθηκε τόσο στην ελληνική καταγωγή της όσο και στο μέλλον των διεθνών εκδόσεων των οποίων ηγείται, που τον προσεχή Ιανουάριο θα φτάσουν τις 14.
Η ίδια ευχαρίστησε τους εταίρους της στο νέο ξεκίνημα Ευγενία Χανδρή, Μαριάννα Λάτση, Δημήτρη Μάρη και Πέτρο Παππά, χωρίς την πολύτιμη συμβολή των οποίων η πραγματοποίηση αυτού του ονείρου δεν θα ήταν δυνατή, όπως είπε. Σημείωσε δε ότι ο ερχομός της Huffington Post στην Ελλάδα υπήρχε πάντα στο μυαλό της!

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μαρής, πρόεδρος της 24Media και μέτοχος της ελληνικής Huffington Post, επισήμανε πως αποτελεί «ένα μέσο που δεν αποτελεί παθητικό πομπό της είδησης αλλά ενεργό δέκτη της κοινωνίας των πολιτών. Δεν τοποθετείται στην είδηση με δεξιά, κεντρώα ή αριστερή οπτική, ούτε προσποιείται ότι σε κάθε θέμα υπάρχουν δύο πλευρές και ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Παρουσιάζουμε όλες τις πλευρές, αλλά η ελληνική Huffington Post παίρνει θέση και θα τη διατυπώνει πάντοτε με θάρρος και ευκρίνεια».
Στην ελληνική έκδοση της Huffington Post συμμετέχουν επίσης ο Παύλος Τσίμας ως σύμβουλος έκδοσης, ο Φώτης Νάκος ως αρχισυντάκτης, η Δέσποινα Τριβόλη ως επικεφαλής του τομέα Life και Πολιτισμού, η Ανίτα Στεφάνου ως γενική διευθύντρια της ιστοσελίδας και ο Τάσος Αργυρός ως διευθυντής πωλήσεων.

Οχι στους δανειστές

H Αριάνα Χάφινγκτον συναντήθηκε χθες (στο Προεδρικό Μέγαρο) με τον πρόεδρο της δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και συζήτησαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Η πρόεδρος και διευθύντρια σύνταξης της Huffington Post παρότρυνε τους Ελληνες πολίτες να πουν ένα μεγάλο «όχι» στις απαιτήσεις των δανειστών. «Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη στιγμή. Θα είναι πολύ σημαντικό να πούμε “όχι” στην τρόικα. Το “ΟΧΙ” ήταν πάρα πολύ σημαντικό όταν το είπαμε στον Μουσολίνι, δεν λέω ότι είναι το ίδιο, καθόλου, αλλά είναι σημαντικό τώρα να βάλουμε πρώτα τους ανθρώπους. Γιατί υπάρχει πολύς πόνος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΦΩΤΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ

Arrianna HuffingtonHuffingtonpost.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα