Ματαίωσαν πλειστηριασμούς σε σπίτια πλουσίων

ΡΕΠΟΡΤΑΖΜαταίωσαν πλειστηριασμούς σε σπίτια πλουσίωνΠαρασκευή, Οκτώβριος 13, 2017 - 19:04

❱❱ Καταγγελίες για ματαιώσεις πλειστηριασμών σε ακίνητα πλουσίων, ακόμα και σε πλοίο που είχε κατασχεθεί για οφειλές σε ναυτεργάτες (!) κάνουν οι συμβολαιογράφοι...

...στο πλαίσιο της πρόθεσής τους να δημοσιοποιούν ποιοι ματαιώνονται, με στόχο να κρίνουν οι πολίτες αν οι οφειλέτες χρήζουν προστασίας. Και από τα στοιχεία που δημοσιοποιούν είναι προφανές πως όσοι προστατεύτηκαν δεν ήταν αδύναμοι, αλλά πλούσιοι!

Οι συμβολαιογράφοι έδωσαν στη δημοσιότητα τους πλειστηριασμούς που ματαιώθηκαν την

περασμένη Τετάρτη, διαμαρτυρόμενοι ακόμη μια φορά για τις επιθέσεις που δέχονται. Συγκεκριμένα, έπειτα από δράση των συλλογικοτήτων ματαιώθηκαν:

■ Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Πειραιά για υπό ιταλική σημαία πλοίο ιδιοκτησίας κυπριακής εταιρίας, για συνολικές οφειλές 12.336.000 €, στις οποίες περιλαμβάνονται και απαιτήσεις ναυτεργατών.

■ Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου για οικόπεδο και κτίριο γραφείων, καθώς και για κάθετη ιδιοκτησία (τμήμα οικοπέδου χωρίς κτίσμα) στον Δήμο Χαλανδρίου, ιδιοκτησίας ανωνύμου εταιρίας, για συνολικό ύψος οφειλών 21.150.000 ευρώ, από τα οποία 9.000.000 € ήταν απαιτήσεις του Ελληνικού Δημοσίου.

■ Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για τέσσερις οριζόντιες ιδιοκτησίες στον Δήμο Αθήνας, στην περιοχή Ψυρρή, ιδιοκτησίας φυσικού προσώπου, για συνολικές οφειλές 2.500.000 €.

■ Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για μεζονέτα στη Βούλα Αττικής, για χρέη ανωνύμου εταιρίας, για συνολικές οφειλές 3.093.643 €.

Ολα αυτά είναι ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί πλέον, καθώς είναι προφανές πως στα μάτια των συμβολαιογράφων, πίσω από το κίνημα που προσπαθεί με αγνές προθέσεις να αποτρέψει πλειστηριασμούς σπιτιών φτωχών ανθρώπων, συνασπίζονται κάποιοι με ιδιοτελείς σκοπούς, που επιχειρούν να «προστατεύσουν» πλουσίους, οι οποίοι έχουν και δεν πληρώνουν το κράτος ή και τους εργαζομένους.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα