Τον έσωσε η ψυχραιμία του

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤον έσωσε η ψυχραιμία τουΠαρασκευή, Οκτώβριος 13, 2017 - 18:35

❱❱ Το περιστατικό με την κουκούλα του «Σαλονικιού» στη μάντρα όπου έκρυβαν οι απαγωγείς τον Λεμπιδάκη

Από την
Εύα Παπαδάτου

Με απόλυτη ψυχραιμία αντιμετώπισε την εξάμηνη ομηρία του καθ’ όλη τη διάρκειά της ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, γεγονός που τον βοήθησε να αποφύγει ενδεχόμενες πράξεις βίας από τους απαγωγείς του και να διαφυλάξει την ψυχική ισορροπία του.

Μία λεπτομέρεια, που καταδεικνύει τη νηφαλιότητα στη σκέψη και στις κινήσεις του, έχει να κάνει με ένα περιστατικό κατά το τελευταίο διάστημα της ομηρίας

του στη μάντρα αυτοκινήτων, όπου τον φύλαγε ο 40χρονος Βασίλης Γρηγοριάδης ή «Σαλονικιός». Ο τελευταίος δεσμοφύλακας του επιχειρηματία είχε λάβει σαφείς οδηγίες από τους εντολείς του, σύμφωνα με τις οποίες δεν έπρεπε να αποκαλύψει σε καμία περίπτωση στον 53χρονο τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ούτε καν τι χρώμα είχε το δέρμα του. Για αυτόν τον λόγο στο διάστημα που βρισκόταν με τον Μ. Λεμπιδάκη κάλυπτε το πρόσωπό του με κουκούλα και τα χέρια του με γάντια.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, κάποια στιγμή που ο επιχειρηματίας και ο 40χρονος είχαν έρθει πιο κοντά, η κουκούλα του τελευταίου βγήκε κατά λάθος, αποκαλύπτοντας το φρύδι του. Τότε ο Λεμπιδάκης την έβαλε αυτόματα στη θέση της, καλύπτοντας το σημείο του προσώπου του φρουρού που είχε φανεί, για να μην υπάρξει υπόνοια από πλευράς του ότι διέκρινε κάποιο χαρακτηριστικό του.

Ουσιαστικά, ο επιχειρηματίας πρόσεχε τις λεπτομέρειες για να αυτοπροστατευτεί από τα λάθη που έκαναν οι ίδιοι οι απαγωγείς και ενδεχομένως θα έθεταν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή του. Στο μεταξύ, μετά την προφυλάκιση των εφτά για την υπόθεση της απαγωγής, η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες, καθώς εκτιμά ότι οι ενορχηστρωτές της παραμένουν ασύλληπτοι, αφού οι προφυλακισμένοι δεν έχουν το απαραίτητο προφίλ για να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν μία τέτοιου μεγέθους και υψηλού ρίσκου επιχείρηση.

Η απαγωγή έγινε το απόγευμα της 30ής Μαρτίου στον οικισμό Καλέσσα, έξω από το Ηράκλειο, όπου οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι στον Κρητικό επιχειρηματία.

Οταν ο 53χρονος πλησίασε με το ασημί αυτοκίνητό του, μάρκας Mercedes, έπεσε πάνω του ένα 4Χ4 και αμέσως μετά «κόλλησε» στο πίσω μέρος μία BMW. Από τότε άρχισε η εξάμηνη κράτηση του Μ. Λεμπιδάκη, που πιθανώς μεταφέρθηκε διαδοχικά σε τέσσερα διαφορετικά κρησφύγετα.

απο τηνΕύα Παπαδάτου [email protected]
Με απόλυτη ψυχραιμία αντιμετώπισε την εξάμηνη ομηρία του καθ’ όλη τη διάρκειά της ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, γεγονός που τον βοήθησε να αποφύγει ενδεχόμενες πράξεις βίας από τους απαγωγείς του και να διαφυλάξει την ψυχική ισορροπία του. Μία λεπτομέρεια, που καταδεικνύει τη νηφαλιότητα στη σκέψη και στις κινήσεις του, έχει να κάνει με ένα περιστατικό κατά το τελευταίο διάστημα της ομηρίας του στη μάντρα αυτοκινήτων, όπου τον φύλαγε ο 40χρονος Βασίλης Γρηγοριάδης ή «Σαλονικιός». Ο τελευταίος δεσμοφύλακας του επιχειρηματία είχε λάβει σαφείς οδηγίες από τους εντολείς του, σύμφωνα με τις οποίες δεν έπρεπε να αποκαλύψει σε καμία περίπτωση στον 53χρονο τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ούτε καν τι χρώμα είχε το δέρμα του. Για αυτόν τον λόγο στο διάστημα που βρισκόταν με τον Μ. Λεμπιδάκη κάλυπτε το πρόσωπό του με κουκούλα και τα χέρια του με γάντια. Σύμφωνα με το cretalive.gr, κάποια στιγμή που ο επιχειρηματίας και ο 40χρονος είχαν έρθει πιο κοντά, η κουκούλα του τελευταίου βγήκε κατά λάθος, αποκαλύπτοντας το φρύδι του. Τότε ο Λεμπιδάκης την έβαλε αυτόματα στη θέση της, καλύπτοντας το σημείο του προσώπου του φρουρού που είχε φανεί, για να μην υπάρξει υπόνοια από πλευράς του ότι διέκρινε κάποιο χαρακτηριστικό του.Ουσιαστικά, ο επιχειρηματίας πρόσεχε τις λεπτομέρειες για να αυτοπροστατευτεί από τα λάθη που έκαναν οι ίδιοι οι απαγωγείς και ενδεχομένως θα έθεταν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή του. Στο μεταξύ, μετά την προφυλάκιση των εφτά για την υπόθεση της απαγωγής, η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες, καθώς εκτιμά ότι οι ενορχηστρωτές της παραμένουν ασύλληπτοι, αφού οι προφυλακισμένοι δεν έχουν το απαραίτητο προφίλ για να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν μία τέτοιου μεγέθους και υψηλού ρίσκου επιχείρηση. Η απαγωγή έγινε το απόγευμα της 30ής Μαρτίου στον οικισμό Καλέσσα, έξω από το Ηράκλειο, όπου οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι στον Κρητικό επιχειρηματία.Οταν ο 53χρονος πλησίασε με το ασημί αυτοκίνητό του, μάρκας Mercedes, έπεσε πάνω του ένα 4Χ4 και αμέσως μετά «κόλλησε» στο πίσω μέρος μία BMW. Από τότε άρχισε η εξάμηνη κράτηση του Μ. Λεμπιδάκη, που πιθανώς μεταφέρθηκε διαδοχικά σε τέσσερα διαφορετικά κρησφύγετα.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα