Λάρι Κινγκ: Έχω όγκο στον πνεύμονα

ΚΟΣΜΟΣΛάρι Κινγκ: Έχω όγκο στον πνεύμοναΠαρασκευή, Σεπτέμβριος 15, 2017 - 21:15

❱❱ Ο 83χρονος «βασιλιάς των talk shows» Λάρι Κινγκ αποκάλυψε τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο

Από την
Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Την κρυφή μάχη του με τον καρκίνο του πνεύμονα αποκάλυψε ο Λάρι Κινγκ (φωτό), ο οποίος διαγνώστηκε με τη νόσο τον Ιούλιο, κατά τη διάρκεια ιατρικών εξετάσεων ρουτίνας.

Ο 83χρονος «βασιλιάς των talk shows» πληροφορήθηκε τη δυσάρεστη είδηση έπειτα από

ακτινογραφία θώρακος στην οποία υπεβλήθη. «Ο γιατρός μού είπε ότι έχω καρκίνο του πνεύμονα, αλλά η εστία είναι πολύ μικρή, σε αρχικό στάδιο» δήλωσε στο περιοδικό «US Weekly», εξηγώντας ότι ευτυχώς για εκείνον αρκούσε η χειρουργική αφαίρεση του όγκου και δεν χρειαζόταν να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία. Οπως είπε, η πρόσφατη διάγνωσή του σχετίζεται με το γεγονός ότι είχε υπάρξει καπνιστής, παρά το γεγονός ότι δεν έχει αγγίξει τσιγάρο εδώ και 30 χρόνια.

Χειρουργική επέμβαση

Ο Κινγκ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του 20% του πνεύμονά του στις 17 Ιουλίου στο Cedars Sinai Medical Center και μπόρεσε να επιστρέψει στα επαγγελματικά του καθήκοντα εντός δύο εβδομάδων.

«Δεν είχα κανένα σύμπτωμα. Αν δεν είχα κάνει την ακτινογραφία, θα είχε προχωρήσει», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι η πορεία της υγείας του μετά την επέμβαση εξελίσσεται ομαλά. «Μου έδειξαν την τελευταία ακτινογραφία μου, η οποία ήταν καθαρή. Εχει πλάκα να βλέπεις ότι δεν υπάρχει τίποτα τώρα στο σημείο όπου ήταν η εστία» είπε.

Ο διάσημος δημοσιογράφος είχε αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα υγείας κατά το παρελθόν, όπως διαβήτη, καρδιοπάθεια και καρκίνο του προστάτη, τα οποία αποδείχτηκαν καίριας σημασίας για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα, καθώς εξαιτίας τους έκανε συχνά εξετάσεις.

«Κάνω check up κάθε χρόνο. Εχω περάσει έμφραγμα κι έχω κάνει bypass. Μέρος του check up αποτελεί και η ακτινογραφία θώρακος» δήλωσε.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα