Κρυφές συναντήσεις Κοτσώνη στις φυλακές

ΡΕΠΟΡΤΑΖΚρυφές συναντήσεις Κοτσώνη στις φυλακέςΔευτέρα, Οκτώβριος 12, 2015 - 12:59

Εφοδος στο κελί όπου κρατείται ο επιχειρηματίας, ύστερα από καταγγελία για τις παράτυπες επαφές

Αιφνιδιαστική έρευνα έκαναν δικαστικοί λειτουργοί και αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας στο κελί ενός από τους βασικούς κατηγορουμένους για την υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», έπειτα από καταγγελία ότι δεχόταν παρατύπως επισκέψεις στις Φυλακές Κορυδαλλού από επιχειρηματία του Πειραιά.

Σύμφωνα

με πληροφορίες, η έφοδος έγινε την περασμένη Πέμπτη, διότι υπήρξαν πληροφορίες ότι ο επιχειρηματίας και πρώην αθλητικός παράγοντας συναντήθηκε παράτυπα -με τη βοήθεια σωφρονιστικών υπαλλήλων- με τον επιχειρηματία, που είναι και πρώην πρόεδρος μικρής ΠΑΕ, και συνομίλησαν για την υπόθεση του «Noor 1». Οπως αναφερόταν στην καταγγελία, στόχος των συναντήσεων ήταν «να ασκηθούν πιέσεις σε δικαστικούς λειτουργούς που ασχολούνται με την υπόθεση της μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης».

Ο επιχειρηματίας που φέρεται ότι δεχόταν τις παράτυπες επισκέψεις δεν είναι άλλος από τον Αιμίλιο Κοτσώνη.

Και αξιωματικός

Μετά την καταγγελία, η εισαγγελέας Σταματίνα Περιμένη και αστυνομικοί συγκέντρωσαν υλικό από τις κάμερες εντός των Φυλακών Κορυδαλλού καθώς και μαρτυρίες, από τις οποίες φέρεται ότι προκύπτουν τέσσερις επισκέψεις του επιχειρηματία στον Κοτσώνη με τη βοήθεια δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Το εντυπωσιακό είναι ότι σε αυτές τις επισκέψεις φέρεται ότι συμμετέχει και ένας αξιωματικός της Κρατικής Ασφάλειας, χωρίς να έχει υπηρεσιακό λόγο. Ο άνδρας της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται ότι συνόδευε τον επισκέπτη επιχειρηματία, ενώ στο παρελθόν αυτός και ο αδελφός του (που είναι επίσης αστυνομικός) απασχολούνταν στη φρούρηση γνωστού πολιτικού προσώπου του Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός διατηρούσε προσωπική σχέση με τον Αιμίλιο Κοτσώνη και, τον τελευταίο καιρό, βρισκόταν κοντά σε πρόσωπα του περιβάλλοντός του, τα οποία συνόδευε σε διάφορες δραστηριότητές τους.

Οι αρμόδιες Αρχές ελέγχουν ακόμα μία καταγγελία σχετικά με πρόσφατες «κρυφές» συναντήσεις και άλλου κρατουμένου για την υπόθεση του ναρκοπλοίου, στον χώρο του αρχιφυλακείου των Φυλακών Κορυδαλλού, με έναν βαρυποινίτη, η δράση του οποίου είχε απασχολήσει πριν από μήνες τις δικαστικές Αρχές. Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες, καθώς δικαστικοί και αστυνομικοί ψάχνουν να βρουν τι είδους συνεννοήσεις γίνονταν σε αυτές τις παράτυπες συναντήσεις εντός των φυλακών και αν έχουν σχέση με την παραίτηση της προέδρου η οποία είχε αρχικά οριστεί να δικάσει την υπόθεση. Η δίκη για την υπόθεση του «Noor 1» συνεχίζεται αύριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα