ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ... ΜΙΝΑΣ ΟΡΦΑΝΟΥ

SHOWBIZΔιαμέρισμα που μοιάζει με γκαλερί!ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ... ΜΙΝΑΣ ΟΡΦΑΝΟΥ Δευτέρα, Οκτώβριος 12, 2015 - 12:46

Το «καταφύγιο» της ηθοποιού στα νότια προάστια είναι γεμάτο με έργα τέχνης, αγιογραφίες και οικογενειακά κειμήλια


Εχει βραβευτεί από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για τον ρόλο της στην ταινία «Strella» του Πάνου Κούτρα. Ωστόσο το ευρύ κοινό τη γνώρισε καλύτερα από το... πολύπαθο σίριαλ του Mega «Βασιλιάδες», το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Τα τελευταία τρία χρόνια η Μίνα

Ορφανού κάνει σταθερά θέατρο.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ
Φωτό: Xρήστος Ζήνας

Παράλληλα συνεχίζει να ασχολείται εντατικά με τα εικαστικά δρώμενα, βάζοντας την υπογραφή της σε συλλεκτικές αγιογραφίες και πάσης φύσεως έργα τέχνης, που εντυπωσιάζουν. Ετσι δεν είναι τυχαίο ότι και το σπίτι της, ένα όμορφο διαμέρισμα στα νότια προάστια, μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από σελίδες περιοδικού διακόσμησης.

«Ο πολύς κόσμος δεν το γνωρίζει, αλλά είμαι και διακοσμήτρια. Οποτε έχω κέφι και ελεύθερο χρόνο από τις άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις μου, στήνω μαγαζιά και φτιάχνω εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σπιτιών» αναφέρει η Μίνα, αποκαλύπτοντας στην «Espresso» ένα ακόμη ταλέντο της. «Για μένα το σπίτι πρέπει να έχει καταρχάς καλή ενέργεια, να μη σε κουράζει ούτε να σε ταλαιπωρεί, να νιώθεις άνεση και ασφάλεια μέσα σ' αυτό, να είναι ένας χώρος που αγαπάς και σέβεσαι. Εγώ το λατρεύω το σπίτι μου. Ζω εδώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έχω ρίξει πολύ προσωπική εργασία σε κάθε δωμάτιο, ώστε να δημιουργήσω ξεχωριστές γωνιές με ιδιαίτερα έπιπλα και αντικείμενα» εξηγεί η ίδια. «To concept της διακόσμησης του διαμερίσματός μου κρύβει ένα συνονθύλευμα πραγμάτων που υπάρχει στο μυαλό μου και περιλαμβάνει στοιχεία από παλιά αρχοντικά της Αθήνας, πύργους της αγγλικής υπαίθρου και αίθουσες μουσείων ή γκαλερί» συνεχίζει.

Ούσα ανήσυχο πνεύμα, η Μίνα Ορφανού άλλαξε τα πάντα μόλις μπήκε στο συγκεκριμένο σπίτι, από τα χρώματα στους τοίχους μέχρι τη μορφή των επίπλων της, τα οποία είναι -ως επί το πλείστον- αγορασμένα μέσω ίντερνετ από το εξωτερικό αλλά και οικογενειακά κειμήλια. «Με το που μετακόμισα "μεταμόρφωσα" τα έπιπλά μου με την τεχνοτροπία της πατίνας. Επίσης, άλλαξα όλους του πίνακές μου. Εκρυψα τους παλιούς και φιλοτέχνησα μια σειρά από θρησκευτικές εικόνες που παραπέμπουν στην εποχή του Βυζαντίου, οι οποίες είναι φτιαγμένες με φύλλα χρυσού 18 καρατίων και πολύτιμες πέτρες, όπως μαργαριτάρια, ρουμπίνια και σμαράγδια. Δεν σκέφτομαι βέβαια να έχω για πάντα αυτές τις εικόνες στον τοίχο του σαλονιού μου. Πέρα από το γεγονός ότι είμαι Δίδυμος και βαριέμαι εύκολα, τα συγκεκριμένα έργα τέχνης θα εκτεθούν σύντομα και στόχος μου είναι φυσικά να πωληθούν» αναφέρει η γνωστή ηθοποιός.

Το δωμάτιο του σπιτιού της που τη δυσκόλεψε περισσότερο απ' όλα σε ό,τι αφορά τη διακόσμηση ήταν η τραπεζαρία. Τα πάντα μέσα σ' αυτήν, έπιπλα και αντικείμενα, είναι αντίκες και οικογενειακά κειμήλια. «Ξεχωρίζω τα ασημικά της γιαγιάς μου, τα οποία βρίσκονται σε περίοπτη θέση πάνω στο τραπέζι. Ο συγκεκριμένος χώρος θα ολοκληρωθεί μόλις βάλω ταπετσαρία στις καρέκλες. Δεν έχω καταλήξει όμως ακόμη αν θα είναι λευκό σιφόν βελούδο ή κάτι άλλο» λέει.

Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω θα μπορούσε εύλογα να υποθέσει κανείς ότι η συμπεριφορά των φίλων της Μίνας κάθε φορά που πηγαίνουν στο διαμέρισμά της μοιάζει με αυτή των επισκεπτών στις γκαλερί, δηλαδή προσέχουν να μην κάνουν καμιά ζημιά. «Καμία σχέση! Το καλό με την τεχνοτροπία της πατίνας είναι ότι παραπέμπει σε παλιό έπιπλο. Οσο το ταλαιπωρείς γίνεται πιο ωραίο. Λέω, λοιπόν, στους φίλους μου: "Βαράτε άφοβα"» αναφέρει γελώντας δυνατά. «Αλλωστε, το σπίτι μας πρέπει πάνω απ' όλα να το ζούμε! Πρέπει να σου πω ότι είμαι συλλέκτρια κρασιών. Διαθέτω μια υπέροχη ποικιλία από λευκά και κόκκινα, καθώς και παλαιωμένα κρασιά 40 και 50 ετών. Προσωπικά, δεν έχω καλύτερο από το να μαζεύονται τ' αγαπημένα μου πρόσωπα στο σπίτι, να πίνουμε κρασιά από την κάβα μου και να τρώμε μεζεδάκια φτιαγμένα από τα χεράκια μου» σημειώνει η Μίνα, που θα παίξει φέτος στη θεατρική παράσταση του Γιώργου Μακρή «Οικογένεια Σόι-Μπλε» δίπλα στον Γιώργο Βασιλείου και τη Μαίρη Βλουτή.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

Keywords
Αναζητήσεις
στο σπιτι της μινας ορφανου
Τυχαία Θέματα