Η (πρώτη) ψυχρή εισβολή

ΡΕΠΟΡΤΑΖΗ (πρώτη) ψυχρή εισβολήΤρίτη, Νοέμβριος 25, 2014 - 16:47

Ακρως χειμωνιάτικο θα παραμείνει το σκηνικό του καιρού μέχρι και αύριο, με κύρια χαρακτηριστικά το τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα, τον παγετό στα ηπειρωτικά και τα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Από την Πέμπτη οι νοτιάδες θα ανεβάσουν λίγο τον υδράργυρο, αλλά θα φέρουν επίσης αρκετές βροχές και καταιγίδες που θα συνεχιστούν έως το τέλος της εβδομάδας.
«Είναι σε εξέλιξη η πρώτη ψυχρή εισβολή του φετινού χειμώνα, που φέρνει χαμηλές θερμοκρασίες, ειδικά στα κεντρικά

και βόρεια» δηλώνει στην «Espresso» ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές. Οπως επισημαίνει, χθες τα ξημερώματα καταγράφηκαν θερμοκρασίες υπό το μηδέν σε αρκετές περιοχές.


Το φαινόμενο του παγετού θα επαναληφθεί και σήμερα στα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ το αίσθημα του κρύου θα επιδεινώσουν οι ισχυροί βοριάδες που θα πνέουν με ένταση έως 7 μποφόρ. Ειδικότερα, σήμερα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος σχεδόν σε κάθε γωνιά της χώρας, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και λίγες λευκές νιφάδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.


Ο υδράργυρος θα παρουσιάσει μάλιστα νέα πτώση και θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, από 2 έως 17 βαθμούς στα δυτικά, από 2 έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 10 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου. Ανάλογες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και αύριο, με κρύο και συννεφιά σε όλη τη χώρα, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ισχυρούς βοριάδες. Μεταβολή του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη, καθώς η σταδιακή στροφή των ανέμων σε νότιους θα έχει ως αποτέλεσμα μικρή άνοδο της θερμοκρασίας -κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές-, καθώς και αρκετές βροχές και καταιγίδες, που θα συνεχιστούν έως το βράδυ του Σαββάτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα