Ινδονησία: Θανατική ποινή και χημική στείρωση στους παιδόφιλους

ΚΟΣΜΟΣΙνδονησία: Θανατική ποινή και χημική στείρωση στους παιδόφιλουςΠαρασκευή, Μάιος 27, 2016 - 17:27

H Ινδονησία σκλήρυνε τη στάση της απέναντι στους ενήλικες που εκμεταλλεύονται σεξουαλικά παιδιά, επιβάλλοντας ποινές όπως η θανατική, αλλά και η χημική στείρωση. H απόφαση προκάλεσε θετικά σχόλια στην κοινή γνώμη, όχι όμως και στους ακτιβιστές, που προειδοποιούν ότι ούτε αυτές οι ποινές είναι σε θέση να λειτουργήσουν ανασταλτικά.

Ο πρόεδρος Τζόκο Γουιντόντο υπέγραψε το σχετικό διάταγμα, που προβλέπει επίσης την τοποθέτηση συσκευών παρακολούθησης

στους καταδικασθέντες για αδικήματα σεξουαλικής φύσεως. Ολο αυτό έγινε σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της οργής των πολιτών, ύστερα από τον ομαδικό βιασμό μαθήτριας.

Η 14χρονη έπεσε θύμα απαγωγής από μεθυσμένους άνδρες και ανήλικους τον περασμένο Απρίλιο στη δυτική Σουμάτρα και βρέθηκε μέρες αργότερα στο δάσος δεμένη και γυμνή. Αυτό το περιστατικό προκάλεσε μια μεγάλη συζήτηση στη χώρα, καθώς αποτέλεσε την αφορμή για να δημοσιοποιηθούν και άλλες υποθέσεις σεξουαλικών εγκλημάτων σε βάρος ανηλίκων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα πιέσεις στην κυβέρνηση για αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας.

«Η χημική στείρωση έχει ως στόχο την αποτροπή και την πρόληψη» δήλωσε ο βουλευτής της κυβερνώσας συμμαχίας Αμπντούλ Μαλίκ Χαραμάιν. Υποστηρικτικοί ήταν και πολλοί πολίτες μέσω twitter. «Οσοι διαφωνούν με τη στείρωση και τη θανατική ποινή, επειδή δήθεν είναι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πιστεύουν ότι ο βιασμός και οι δολοφονίες δεν είναι;» έγραψε χαρακτηριστικά ένας χρήστης.

Keywords
Τυχαία Θέματα