Σαν ταινία τρόμου

COVER STORYΠροσοχή! Ο δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθεροςΣαν ταινία τρόμουΠαρασκευή, Μάιος 27, 2016 - 15:57

Οι φρικιαστικές λεπτομέρειες για τον μαρτυρικό θάνατο της Ελευθερίας Αγραφιώτου στα χέρια του σαδιστή δολοφόνου, που έστησε καρτέρι στο δεύτερο υπόγειο πάρκινγκ ενός σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι και, όπως όλα δείχνουν, βίασε την άτυχη 69χρονη την ώρα που ψυχορραγούσε, φέρνουν στον νου ταινία θρίλερ!

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Ο δράστης ενός από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα, που εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος, φαίνεται πως γνώριζε καλά τους χώρους του δαιδαλώδους υπογείου.

Το

πάρκινγκ δεν καλύπτεται από το σύστημα παρακολούθησης του σούπερ μάρκετ και ο δολοφόνος φαίνεται ότι κινήθηκε με άνεση, καθώς γνώριζε την ύπαρξη του εγκαταλειμμένου (και όχι εύκολα προσβάσιμου) τρίτου υπογείου του κτιρίου και πως ο μοναδικός τρόπος για να φτάσει σε αυτό ήταν από μια διπλή πόρτα που οδηγεί στο κλιμακοστάσιο. Ηξερε ακόμη ότι το ασανσέρ στο τρίτο υπόγειο δεν επικοινωνεί με το κατάστημα, αλλά με διαμερίσματα των υπόλοιπων ορόφων, που είναι ξενοίκιαστα.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας ακολούθησαν βήμα βήμα τη διαδρομή από το σημείο όπου η Ελευθερία Αγραφιώτου στάθμευσε το αυτοκίνητό της μέχρι την πόρτα που οδηγεί στο τρίτο υπόγειο του τρόμου. Σε συνδυασμό με τα ευρήματα του ιατροδικαστή Γιώργου Ντιλέρνια, συνέθεσαν το «φιλμ» των κινήσεών της, που είχαν ως κατάληξη να βρει αργό και βασανιστικό θάνατο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο φονιάς αιφνιδίασε τη γυναίκα και κοπάνησε με τρομακτική δύναμη το κεφάλι της στον τοίχο! Οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν εκεί το επιβεβαιώνουν.

Την πέταξε σαν τσουβάλι

Στη συνέχεια την έσυρε μισολιπόθυμη μέχρι την πόρτα που οδηγεί στο εγκαταλειμμένο τρίτο υπόγειο. Ανοιξε τις δύο πόρτες που οδηγούν σε αυτό και άρχισε να κατεβαίνει τις σκάλες σέρνοντας την 69χρονη από τα πόδια, ενώ το κεφάλι της χτυπούσε βίαια από σκαλί σε σκαλί.

Στη μέση του κλιμακοστασίου ίσως εκείνη άρχισε να συνέρχεται, αλλά ο αδίστακτος δράστης σταμάτησε, τη σήκωσε και την πέταξε, σαν τσουβάλι, από μεγάλο ύψος στη βάση της σκάλας.

Η γυναίκα ψυχορραγούσε από τα χτυπήματα, όμως ο δολοφόνος δεν πτοήθηκε από το γεγονός ότι βρισκόταν μέσα σε λίμνη αίματος.

Οι έμπειροι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών θεωρούν βέβαιο ότι το κίνητρο της στυγερής δολοφονίας είναι σεξουαλικό, ωστόσο το αν πράγματι η άτυχη γυναίκα υπέστη βιασμό θα διαπιστωθεί εργαστηριακά, καθώς το πτώμα της ήταν σε προχωρημένη σήψη. Σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανόν ο δράστης να έχει αφήσει γενετικό υλικό του στο κορμί της 69χρονης ή και αποτυπώματα στα αντικείμενα που βρέθηκαν δίπλα της. Πάντως το εσώρουχο και τα παπούτσια της βρέθηκαν στις σκάλες μεταξύ δεύτερου και τρίτου ορόφου.

Ο κ. Ντιλέρνια διαπίστωσε ότι η Ελευθερία Αγραφιώτου έφερε κάταγμα (μήκους 22 εκατοστών) στο αριστερό μέρος του τριχωτού της κεφαλής, το οποίο προκλήθηκε από τα χτυπήματα στα σκαλιά, την ώρα που ο δολοφόνος την έσερνε προς το τρίτο υπόγειο.

Το θύμα έφερε και άλλα κατάγματα στους κροτάφους, τα οποία προκλήθηκαν από το αρχικό χτύπημα στον τοίχο που της κατάφερε ο δράστης προκειμένου να την αναισθητοποιήσει. Ακόμη, διαπιστώθηκαν κατάγματα στη δεξιά κλείδα, στον θώρακα και στα πλευρά, ως αποτέλεσμα της πτώσης από μεγάλο ύψος.
Το θρίλερ της εξαφάνισης της εύπορης γυναίκας «έκλεισε» προχθές (ύστερα από 34 ημέρες αναζήτησης), όταν εντοπίστηκε νεκρή, ημίγυμνη και σε προχωρημένη σήψη στο συγκεκριμένο κτίριο, όπου προ ημερών είχε βρεθεί το αυτοκίνητό της, χάρη στη μαρτυρία εργαζομένου του σούπερ μάρκετ στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη.

Ηταν νωρίς το πρωί της 21ης Απριλίου, όταν η Αγραφιώτου έφυγε από το σπίτι της για να πάει στο φαρμακείο, αφήνοντας με την οικιακή βοηθό την κατάκοιτη μητέρα της.


Ο «δράκος» του Αμαρουσίου, η Ρουμάνα πόρνη και ο... Εωσφόρος

Το ενδεχόμενο να έχει σχέση με τη φρικιαστική δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτου ερευνούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών για τον 30χρονο «δράκο» του Αμαρουσίου, ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί σήμερα στον ανακριτή με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού κατ' εξακολούθηση.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν την έρευνα για τη δολοφονία της 69χρονης οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών ζήτησαν να εξετάσουν άμεσα τον 30χρονο, ο οποίος κατηγορείται για τουλάχιστον έξι επιθέσεις εναντίον ανυποψίαστων γυναικών σε υπόγειες διαβάσεις.

Οι περισσότερες είχαν γίνει κοντά στο κτίριο όπου βρέθηκε νεκρή η άτυχη Αγραφιώτου, γι' αυτό τον πιέζουν, προσπαθώντας να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα να είναι αυτός ο δολοφόνος.

Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του στο φρικτό έγκλημα. Πάντως, οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να ανιχνεύσουν τυχόν γενετικό υλικό του δολοφόνου από το εσώρουχο της άτυχης 69χρονης. Αν το βρουν, θα το συγκρίνουν άμεσα με το DNΑ του «δράκου» του Αμαρουσίου, για να διαπιστώσουν αν ταυτίζονται.

Στο σπίτι του 30χρονου, που εργαζόταν ως υπάλληλος σε περίπτερο, βρέθηκε μεταξύ άλλων το βιβλίο με τίτλο «Οι γυναίκες στο στόχαστρο» της ψυχολόγου Γουάντα Μαρς, το οποίο είχε αγοράσει από τηλεπωλήσεις, και το περιεχόμενό του καταφέρεται εναντίον του φεμινιστικού κινήματος. Η συγγραφέας αναφέρεται στην επίθεση που δέχονται οι γυναίκες από τον Εωσφόρο και υποστηρίζει ότι «το σατανικό όπλο του ψευδούς φεμινισμού επιτίθεται στη γυναίκα».

Στο μεταξύ, παρόλο που ο 30χρονος προσπάθησε να πείσει τους αστυνομικούς ότι είναι ψυχικά διαταραγμένος, διαπιστώνεται ότι προχώρησε στις επιθέσεις με καθαρό μυαλό και με απόλυτη επίγνωση του τι έκανε.

Η... προδοσία

Ο επίδοξος βιαστής επικαλέστηκε την... προδοσία μιας Ρουμάνας ιερόδουλης, με την οποία διατηρούσε ερωτική σχέση, αλλά του έφαγε χρήματα και τον εγκατέλειψε, καταφεύγοντας μαζί με έναν Αλβανό μαστροπό στην πατρίδα του! «Με πλήγωσε αυτό και έκανα τις επιθέσεις για να εκδικηθώ στο πρόσωπο αυτών των γυναικών την άπιστη που με εγκατέλειψε!» φέρεται ότι ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς.

Σε όλες τις περιπτώσεις ο 30χρονος χρησιμοποιούσε βία εναντίων των θυμάτων του και είχε μαζί του και μια μονωτική ταινία για να τους κλείνει το στόμα. Κατά πληροφορίες, το προτελευταίο θύμα του ήταν μια γυναίκα στρατιωτικός, η οποία πήγαινε στην υπηρεσία της φορώντας τη στολή της.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Οι συγγενείς της ξεσπούν: «Τέρας αυτός που της έκανε κακό»

Ο χειρότερος φόβος των συγγενών της άτυχης Ελευθερίας Αγραφιώτου βγήκε αληθινός, αλλά ο τραγικός τρόπος με τον οποίο γράφτηκε ο επίλογος στο θρίλερ της εξαφάνισής της, εκτός από το βαρύ πένθος, τους έχει προκαλέσει οργή.

«Οσο περνούσαν οι μέρες, πιστεύαμε ότι κάτι κακό της είχε συμβεί. Ομως μέχρι και την τελευταία στιγμή ελπίζαμε... Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Η Ελευθερία πήγε απλώς να ψωνίσει και τη σκότωσαν με φρικτό τρόπο» είπε συγκλονισμένη στην «Espresso» η εξαδέλφη της άτυχης γυναίκας Θαλειάνα Μπαλτά και χαρακτήρισε «τέρας» τον άνθρωπο που της στέρησε τόσο βάναυσα τη ζωή:

«Αυτός που σκότωσε την Ελευθερία μας δεν είναι άνθρωπος. Είναι ένα τέρας. Ας τον κρίνει ο Θεός. Εκανε τόσο κακό σε έναν υπέροχο και αξιοπρεπή άνθρωπο, που ζούσε για να φροντίζει την αγαπημένη μητέρα της».

Ζούσε με την αγωνία

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι λίγες ημέρες πριν βρεθεί το πτώμα της 69χρονης άφησε την τελευταία πνοή της (στις 21 Μαΐου) στο κέντρο αποκατάστασης, όπου την είχαν μεταφέρει, η μητέρα της Κική Κεκετσίδου.

Η κατάκοιτη ηλικιωμένη ζούσε με την αγωνία για την τύχη της αγνοούμενης τότε μονάκριβης κόρης της, με την οποία είχε σχέση λατρείας.

«Πριν από μερικά 24ωρα θάψαμε τη θεία. Τώρα την Ελευθερία. Είμαστε όλοι μουδιασμένοι και δεν ξέρουμε πώς να το χειριστούμε όλο αυτό. Μας ξεπερνά» καταλήγει χαρακτηριστικά η κυρία Μπαλτά.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ


Keywords
Τυχαία Θέματα