#CityBlogging: Εκεί που θα βρεις το καλύτερο γνήσιο ιταλικό φαγητό

Σκόρδο, λάδι, καυτερή πιπεριά… τόσο απλά όσο γευστικά. Ένα από τα κύρια πιάτα της ναπολιτάνικης κουζίνας, σύμβολο της απλότητας και της φτωχογειτονιάς. Αυτή την απλότητα πρεσβεύει και η αγαπημένη τρατορία στο Κουκάκι Aglio, Olio, Pepperoncino (Πορινού 13 & Καλαίσχρου, Μακρυγιάννη, 210 9211.801). Σε έναν δρόμο που σφύζει από ζωή, σε μια περιοχή γεμάτη ενέργεια δύο βήματα από το μουσείο της Ακρόπολης, θα βρεις τις καλύτερες μακαρονάδες στην Αθήνα. Αυθεντική κουζίνα, καθόλου ελληνοποιημένη, καλόγουστος χώρος, μια τρατορία με προσωπικότητα.

Το μότο του μαγαζιού είναι «Χωρίς άγχος» γραμμένο σε έναν μαυροπίνακα μαζί με τις επιλογές των γλυκών ημέρας. Χωρίς άγχος είναι και το σέρβις.

Την επισκέφτηκα μαζί με την κόρη μου, η οποία και ενθουσιάστηκε. Στην Αθήνα συμβαίνει το εξής παράδοξο, βρίσκεις παντού «ιταλικά» εστιατόρια αλλά δεν βρίσκεις εύκολα καλό, αυθεντικό ιταλικό φαγητό. Στο Aglio, olio, pepperoncino θα το βρεις!

Ξεκινήσαμε με μπρουσκέτα σπεκ (λάδι, σκόρδο, σπέκ, παρμεζάνα) και με καλαμαράκια με πέστο. Δοκιμάσαμε σαλάτα αβοκάντο και αυτή με τα φρούτα εποχής. Για κυρίως η κόρη μου πήρε ραβιόλι με καρυδόσαλτσα (πέστο καρυδιού) και εγώ δεν θα μπορούσα να πάρω κάτι αλλο… aglio olio, pepperoncino…απλό, γευστικό, καυτερό!

Τελειώσαμε το γεύμα μας με ένα αυθεντικό τιραμισού και δώσαμε ραντεβού να επιστρέψουμε με τους φίλους μας την επόμενη φορά για αυτό και σιγοτραγουδήσαμε το L’ Appuntamento σε μια fun διασκευή από τον ‪Giuliano Palma & The Bluebeaters.

Αυτό το Σαββατοκύριακο εάν βρεθείτε στο κέντρο κάντε μια στάση και στο Γκάζι, στην Τεχνόπολη εκεί που θα χτυπάει η καρδιά της τζαζ μουσικής. Αυτής της μουσικής που έχει τις ρίζες της στη μαύρη Ήπειρο τότε που ξεκινούσαν τα καράβια με τους σκλάβους και από τα αμπάρια τραγουδούσαν τον καημό τους. Η γενέτειρα της ένα λιμάνι, σταυροδρόμι πολιτισμών, η Νέα Ορλεάνη. Έγινε γρήγορα η μουσική της πόλης, ένα μείγμα των μπλουζ που τραγουδούσαν οι μαύροι, των αφρικάνικων ρυθμών αλλά και της ευρωπαϊκής κλασσικής μουσικής. Όπως και η μουσική αποτέλεσε το συνονθύλευμα διαφορετικών ήχων, έτσι και οι πρεσβευτές της έμελλε να γίνουν μια φυλή, αποτέλεσμα μίξης χρωμάτων και εθνικοτήτων, οι Κρεόλοι.

Στο 16ο Φεστιβάλ Τζαζ στην Τεχνόπολη θα ακουστούν καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Το Σάββατο 28 Μαΐου 2016, το κοινό της Αθήνας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την Big Band της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών, το Pierre de Surgères Trio από το Βέλγιο, τους Nono García & Pablo Novoa από την Ισπανία και το Naoko Sakata Trio από τη Σουηδία. Η αυλαία πέφτει την Κυριακή 29 Μαΐου 2016, με τους TriCoolOre feat. Pantelis Stoikos από την Κύπρο, τους Quadro Nuevo από τη Γερμανία και τέλος τους Erkan Oğur & Telvin από την Τουρκία.

Ραντεβού κάτω από το φουγάρο!

Keywords
Τυχαία Θέματα