Η «ζωή» των Ιλουμινάτι στα άδυτα μιας έπαυλης

17:29 3/8/2016 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΗ «ζωή» των Ιλουμινάτι στα άδυτα μιας έπαυληςΤετάρτη, Αύγουστος 3, 2016 - 17:29

Σόου της Σίνθια Φον Μπίλερ αναπαριστά τις συνήθειες των Πεφωτισμένων με συμμετοχή των θεατών αντί 400 ευρώ

Μάσκες που αναπαριστούν κεφάλια ζώων, απόλυτη μυστικότητα που εξασφαλίζεται με δεμένα μάτια και εισιτήριο εισόδου αξίας περίπου 400 ευρώ.

Δημοσιογράφος του Business Insider

κατάφερε να μπει στον Χορό των Πεφωτισμένων (Illuminati), που πραγματοποιήθηκε σε μια έπαυλη, η οποία ήταν καλά κρυμμένη από την πλούσια βλάστηση του δάσους του Κονέκτικατ.

Οι Πεφωτισμένοι, τους οποίους ο περισσότερος κόσμος γνώρισε μέσα από τα βιβλία του Νταν Μπράουν, είναι μια μυστική ομάδα πλουσίων και πολύ ισχυρών, που γεννήθηκε αρχικά στη Βαυαρία και θρυλείται ότι έλεγχε τις παγκόσμιες εξελίξεις το 1700, συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλικής Επανάστασης!

Ο Χορός των Πεφωτισμένων εξακολουθεί να διατηρεί το πέπλο μυστηρίου και μυστικότητας, αλλά στην ουσία είναι ένα «πολύ ακριβό σόου, στο οποίο παίρνει μέρος και ο θεατής», όπως εξηγεί η δημοσιογράφος Σάρα Τζέικομπς.

Αυτό το σόου, που υπόσχεται στους καλεσμένους την ανακάλυψη «του φωτός της επιστημονικής αλήθειας», έχει γραφτεί και σκηνοθετηθεί από τη Σίνθια Φον Μπίλερ, πολυσχιδή καλλιτέχνιδα, που εμπνέεται από το αφηρημένο και το σουρεαλιστικό.



Γιατί όμως στοιχίζει αυτή η εμπειρία τόσα χρήματα; Οπως εξηγεί η Τζέικομπς, περιλαμβάνει μεταφορά με λιμουζίνα, γεύμα πολλών πιάτων, μπάνιο μέσα σε γάλα, κολύμβηση, σόου από χορευτές, ακροβάτες και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες αυτής της exclusive λογικής.

Πέρα όμως από ψυχαγωγική, η εμπειρία είναι και ιδιαίτερα διαφωτιστική για τον τρόπο με τον οποίο εκτυλισσόταν η κοινωνική ζωή των Πεφωτισμένων ανά τους αιώνες. Το Illuminati Ball της Φον Μπίλερ είχε αντιγράψει σε μεγάλο βαθμό τα πάρτι που διοργάνωνε το 1972 η Μαρί Ελέν ντε Ροθτσίλντ, της ιστορικής οικογένειας βαθύπλουτων.

Φωτογραφίες και σουρεαλιστικά

Φωτογραφίες που διέρρευσαν από μια τέτοια βραδιά έδειχναν τους καλεσμένους, όπως ο Σαλβαντόρ Νταλί και η Οντρεϊ Χέπμπορν, ντυμένους με περίτεχνα όσο και σουρεαλιστικά ενδύματα και αξεσουάρ. Η ίδια η Ρόθτσιλντ υποδεχόταν τους καλεσμένους της με ένα λευκό φόρεμα και μια κεφαλή ελαφιού, από τα μάτια της οποίας «έτρεχαν» διαμαντένια δάκρυα.



Τότε πολλοί ήταν αυτοί που είχαν πει ότι όλοι οι συμβολισμοί παρέπεμπαν στο γεγονός ότι η πάμπλουτη οικογένεια διατηρούσε εξέχουσα θέση στους Πεφωτισμένους. Ακρωτηριασμένα μωρά κούκλες ήταν αραδιασμένα πάνω στις μεγάλες τραπεζαρίες, παραπέμποντας σε ανθρωποθυσία, ενώ το εξωτερικό του κάστρου ήταν φωτισμένο στο κόκκινο της φωτιάς, στοιχείο που είχε ερμηνευτεί τότε ως σατανιστική αναφορά.

Η δημοσιογράφος, που πήρε όρκο σιωπής πριν μπει στον χορό, αρκέστηκε, σεβόμενη αυτή τη δέσμευση σε κάποιο βαθμό, να πει με νόημα ότι «όλα αυτά τα θέματα ήταν σημεία αναφοράς» και στο Illuminati Ball, στο οποίο πήγε η ίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα