Η «μούσα» της Πρέβεζας που μάγεψε με το πιάνο της τη Νέα Υόρκη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΗ «μούσα» της Πρέβεζας που μάγεψε με το πιάνο της τη Νέα ΥόρκηΤετάρτη, Ιανουάριος 28, 2015 - 17:20

Η Πρέβεζα καμαρώνει με συγκίνηση και υπερηφάνεια το «χρυσό» κορίτσι της που κατέκτησε το πρώτο βραβείο και το χρυσό μετάλλιο στον περίφημο Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Ταλαντούχων Μουσικών της Νέας Υόρκης (AADGT International Young Gifted Musicians Festival «Passion

of Music 2015»). Η λαμπρή διάκριση που κέρδισε η Ελεονώρα Αποστολίδη όχι μόνο πλημμύρισε από χαρά τους κατοίκους της ηπειρώτικης πόλης, αλλά προκάλεσε και παγκόσμια αίσθηση! Η νεαρή πιανίστρια, που έχει πάρει το δίπλωμα πιάνου από το Δημοτικό Ωδείο της πόλης, βρίσκεται αυτή την περίοδο σε αμερικανικό πανεπιστήμιο, όπου κάνει ανώτατες σπουδές πάνω στο μουσικό όργανο.


Στον μεγάλου κύρους διαγωνισμό που τροφοδοτεί με νέους καλλιτέχνες την παγκόσμια μουσική σκηνή και για τον οποίο έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους -μεταξύ άλλων- οι καταξιωμένοι πιανίστες Marta Argerich και Evgeny Kissin, η Ελεονώρα Αποστολίδη ξεχώρισε μεταξύ συνομήλικων της πιανιστών από χώρες όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Σιγκαπούρη, η Ταϊλάνδη και η Αμερική και, όπως ήταν φυσικό, η επιτυχία της αποτελεί θέμα συζήτησης στην πόλη της.


Η βράβευση της νεαρής θα πραγματοποιηθεί επισήμως την Κυριακή 8 Μαρτίου στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, όπου θα συμμετάσχουν όλοι οι βραβευθέντες του διαγωνισμού σε ένα ρεσιτάλ που θα γίνει προς τιμήν τους. Αξίζει να αναφερθεί πως η διάκριση της Ελεονώρας Αποστολίδη είναι μία από τις πολλές αναγνωρίσεις των κόπων και των θυσιών της προκειμένου να κατακτήσει το όνειρό της και τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα