Ο οδηγός της «Μαρίας»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ οδηγός της «Μαρίας»Τετάρτη, Ιανουάριος 28, 2015 - 16:53

Κυκλοφορούσε και οπλοφορούσε η 23χρονη Αγγελική, η αναζητούμενη συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού, όπως φέρεται ότι περιέγραψε στον εφέτη ειδικό ανακριτή ο 29χρονος Αλβανός που εκτελούσε χρέη «ταξιτζή» της νεαρής! Προτού ο 29χρονος πάρει τον δρόμο για τη φυλακή μαζί με τον 23χρονο Ελληνα ο οποίος συνελήφθη επειδή βρέθηκαν αποτυπώματά του στο κλεμμένο βαν

(όχημα διαφυγής μετά το χτύπημα-εφιάλτη στις φυλακές Κορυδαλλού), μίλησε στις ανακριτικές Αρχές για την πρώτη συνάντησή του με την Αγγελική Σπυροπούλου. Η κοπέλα τού συστήθηκε ως «Μαρία» στο Πεδίον του Αρεως, όπου πήγε κρατώντας μια εφημερίδα «Espresso».

Η κατάθεση

Χαρακτηριστικά είναι όσα αναφέρει στην κατάθεσή του στην Αντιτρομοκρατική όσον αφορά τις διαδρομές που έκανε για να τη μεταφέρει στις δουλειές της και για τη συνήθειά της να πηγαίνει... οπλισμένη για ψώνια! «Η «Μαρία» μού είπε ότι θέλει να πάμε για ψώνια και προτού φύγουμε από το σπίτι είδα μέσα στην τσάντα της ένα όπλο-πιστόλι μαύρου χρώματος» σημείωσε ο φερόμενος ως συνεργός του Ξηρού, που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας πως έπειτα από αυτό το συμβάν η συνεργασία του με την 23χρονη έληξε.

Οπως περιέγραψε -σύμφωνα με πληροφορίες- στην προανακριτική απολογία του, όταν ήταν στη φυλακή ήρθε σε επαφή με τον αλλοδαπό κρατούμενο Ν.Φ. Κατόπιν δικής του εντολής κατέβηκε στην Αθήνα και συναντήθηκε με έναν άγνωστο άντρα, ο οποίος τού έδωσε 700 ευρώ για να πάει την επόμενη μέρα στο Πεδίον του Αρεως. «Πήγα στο σημείο που μου είχε υποδείξει το άγνωστο άτομο (...) Επειτα από περίπου ένα τέταρτο ήρθε και με βρήκε μια γυναίκα, ηλικίας περίπου 22 χρόνων, με ξανθά μαλλιά, ύψους περίπου 1.60 μ., η οποία κρατούσε εφημερίδα "Espresso" και μου συστήθηκε ως Μαρία».

Το δρομολόγιο

Από εκεί και πέρα ο 29χρονος έγινε ο «ταξιτζής» της «Μαρίας», μεταφέροντάς την κυρίως σε σούπερ μάρκετ, στο σπίτι-γιάφκα στο Λουτράκι αλλά και στην αποθήκη στον Ασπρόπυργο, όπου η «Μαρία» άφηνε τα ψώνια. Ο ίδιος ενώπιον του ανακριτή φέρεται ότι ισχυρίστηκε πως δεν έχει σχέση με τρομοκρατικές πράξεις και πως δεν γνωρίζει τον Χριστόδουλο Ξηρό.


Το ίδιο ισχυρίστηκε και ο 23χρονος Ελληνας ο οποίος συνελήφθη επίσης ως συνεργός του «Μανώλη» της 17Ν. Και εκείνος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε πως μπλέχτηκε στην υπόθεση όταν ένας γνωστός του τού τηλεφώνησε και του ζήτησε να «βάλει μπροστά» ένα αυτοκίνητο. Οπως λέει, έπειτα από λίγες ημέρες τού έφεραν το κλεμμένο βαν πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και έλαβε ως αμοιβή 1.500 ευρώ. «Εύχομαι οι πελάτες μου να έχουν καλύτερη τύχη σε μεταγενέστερο δικονομικό στάδιο» δήλωσε μετά την απόφαση προφυλάκισης ο συνήγορος των κατηγορουμένων Σάκης Κεχαγιόγλου.

Μαρία Μεϊμάρη

Keywords
Τυχαία Θέματα