Η «Google» των σκύλων

ΡΕΠΟΡΤΑΖWoofland • Το «έξυπνο» site που έφτιαξε πολιτικός μηχανικόςΗ «Google» των σκύλωνΔευτέρα, Απρίλιος 11, 2016 - 13:09

Κάθε πληροφορία που αφορά τους τετράποδους φίλους του ανθρώπου περιέχει μια ιστοσελίδα που ανέβηκε μόλις πρόσφατα στο διαδίκτυο και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η «Google των σκύλων»!

Εμπνευστής και δημιουργός της είναι ένας νεαρός πολιτικός μηχανικός από τη Θεσσαλονίκη.

Στο Woofland, όπως είναι το όνομα της ιστοσελίδας,

ο 25χρονος Γιάννης Διονυσόπουλος κατάφερε να περιλάβει καθετί σχετικό με τις ανάγκες που προκύπτουν στην καθημερινότητα για το τετράποδο κατοικίδιο.

Για παράδειγμα, αρκεί το πάτημα ενός κουμπιού για να βρει κάποιος όλες τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον σκύλο ή τον πλησιέστερο κτηνίατρο, ενώ ειδικοί επιστήμονες και κτηνίατροι παρέχουν ενημέρωση στους φιλόζωους για διάφορα ζητήματα.

«Η ιδέα ήταν απλούστατη. Πόσο πιο εύκολη θα ήταν η ζωή μας, αν υπήρχε ένας τρόπος να βρίσκουμε εύκολα και γρήγορα τα πάντα σχετικά με τον σκύλο μας; Πόσο λιγότερο θα κινδύνευαν οι μικροί μας φίλοι, αν η μετάβαση σε κάποιον κτηνίατρο γινόταν άμεσα και χωρίς κόπο;» εξηγεί στην «Espresso» ο 25χρονος ιδρυτής του site.

Το Woofland είναι ένα ευρετήριο όπου ο επισκέπτης μπορεί να ανατρέξει στοχευμένα σε διάφορες καταχωρίσεις επιχειρήσεων, προκειμένου να βρει αυτό που χρειάζεται για τον σκύλο του, εξοικονομώντας χρόνο και κόπο. Παράλληλα, είναι ένας ενημερωτικός ιστότοπος όπου μπορεί κάποιος να ανατρέξει προκειμένου να ενημερωθεί υπεύθυνα από ειδικούς σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν το ζώο του.

Οπως αποκαλύπτει o 25χρονος, η ιδέα του γεννήθηκε όταν επέστρεψε στην Ελλάδα από σπουδές στο πανεπιστήμιο του Σέφιλντ και απέκτησε σκύλο, αλλά διαπίστωσε την έλλειψη οργάνωσης και την απουσία μιας υπηρεσίας που θα μπορούσε να
λειτουργεί ως ευρετήριο επιχειρήσεων, οι οποίες απευθύνονται στους ιδιοκτήτες σκύλων.

ΜΑΡΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα