«Αρμαγεδδών» απειλεί εντός Απριλίου τη Γη

ΚΟΣΜΟΣ«Αρμαγεδδών» απειλεί εντός Απριλίου τη ΓηΔευτέρα, Απρίλιος 11, 2016 - 12:07

Ο καθηγητής Ντάνιελ Γουίτμαϊρ εκτιμά ότι ο «πλανήτης 9» ευθύνεται για καταστροφές όπως ήταν ο αφανισμός των δεινοσαύρων!

Ακόμα ένας «Αρμαγεδδών» απειλεί τη Γη, εφόσον αποδειχτούν ακριβείς οι ερμηνείες των εκτιμήσεων Αμερικανού καθηγητή της Αστροφυσικής, ο οποίος εδώ και τριάντα χρόνια μιλά για κάποιον «πλανήτη Χ», αναφερόμενος πιθανότατα στον «πλανήτη 9», όπως συνάδελφοί του αποκαλούν ουράνιο σώμα που πιστεύουν πως έχουν εντοπίσει στο απώτατο άκρο του ηλιακού μας συστήματος.

Ο δόκτορ

Ντάνιελ Γουίτμαϊρ, που έχει αφήσει την Αστρονομία και τώρα διδάσκει Μαθηματικά, θεωρεί εδώ και τρεις δεκαετίες πως ο πλανήτης, που οι συνάδελφοί του Μάικ Μπράουν και Κονσταντίν Μπατίγκιν πιστεύουν ότι τον εντόπισαν τον περασμένο Ιανουάριο και τον ονόμασαν «πλανήτη 9», ευθύνεται για καταστροφές στη Γη, όπως η εξάλειψη των δεινοσαύρων.

Ο Γουίτμαϊρ έχει εκφράσει τη θεωρία ότι ο πλανήτης στέλνει κομήτες προς τη Γη με τέτοια ταχύτητα, ώστε να προκαλούν τεράστιες καταστροφές. Ο συνταξιούχος αστροφυσικός διαπιστώνει, βάσει των υπολογισμών του, ότι τέτοιες καταστροφές γίνονται ανά 27.000.000 χρόνια. Κι ίσως έχει έρθει η ώρα ακόμα μιας καταστροφής, εντός του Απριλίου, όπως τότε που εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι, ανέφεραν πριν από λίγες ημέρες ορισμένα μέσα ενημέρωσης ερμηνεύοντας τον καθηγητή.

Διαμάχη

Ωστόσο οι συνάδελφοί του που εντόπισαν τον «πλανήτη 9» ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος, αλλά και ότι δεν είναι βέβαιοι πως υπάρχει καν «πλανήτης 9». Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Μπράουν αναφέρει ξεκάθαρα: «Ο "πλανήτης 9" δεν θα καταστρέψει τη Γη. Αν διαβάσετε τα αναφερόμενα σε καταστροφή, θα διαπιστώσετε πως είναι βλακωδώς γραμμένα».

Ο νέος γύρος αναφορών στους ενδεχόμενους κινδύνους από τον «πλανήτη 9» (ονομάστηκε έτσι ύστερα από τον υποβιβασμό του Πλούτωνα σε πλανήτη-νάνο) οφείλεται σε μελέτη του Γουίτμαϊρ, η οποία δημοσιεύτηκε τον περασμένο Ιανουάριο στην επιθεώρηση «Notices of the Royal Astronomical Society». Μόνο που και ο ίδιος ο καθηγητής, ο οποίος από τη Λουιζιάνα, όπου δίδασκε Αστροφυσική, τώρα διδάσκει Μαθηματικά στο Αρκάνσας, αναγκάστηκε να διαψεύσει τις «ερμηνείες» που κάποια μέσα ενημέρωσης έδωσαν στη δημοσίευσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα