Γεννήθηκε το 1884!

ΚΟΣΜΟΣΓεννήθηκε το 1884!Παρασκευή, Ιανουάριος 15, 2016 - 18:01

Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο ζει στην Βραζιλία και έχει φθάσει τα 131 χρόνια

Μηδένισε και ξανάρχισε «παππούς» στη Βραζιλία, καθώς, όπως ισχυρίζονται αξιωματούχοι της χώρας, είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αφού έχει φθάσει τα 131 χρόνια. Αν τα πιστοποιητικά που παρουσίασαν είναι αυθεντικά, αυτό σημαίνει ότι απέκτησε κόρη σε ηλικία 101 ετών, ενώ παντρεύτηκε

όταν ήταν γύρω στα 90, παίρνοντας γυναίκα που είχε μόλις κλείσει τα είκοσι.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Ο Ζοάο Κοέλιο ντε Σόουζα ζει στο χωριό Εστιράο ντο Αλκαντάρα με την 62χρονη σύζυγό του και τη 16χρονη εγγονή του. Τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω του όταν κοινωνικοί λειτουργοί τον επισκέφθηκαν για να διαπιστώσουν αν είναι ζωντανός, ώστε να συνεχίσει να λαμβάνει τη σύνταξή του. Συνάδελφός τους ανέβασε στο facebook το πιστοποιητικό γέννησης του Σόουζα, στο οποίο φαίνεται ότι γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου του 1884. Υπάρχουν, βέβαια, αρκετοί που αμφισβητούν την ηλικία του, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν ο άνθρωπος να ζήσει τόσα χρόνια.

Απάντηση, όμως, ανέλαβε να τους δώσει η 30χρονη κόρη του Σιρλέν, υποστηρίζοντας ότι τα έγγραφα έχουν σταλεί σε ειδικούς πολλές φορές για να αποδειχθεί η γνησιότητά τους. «Τα εξέτασαν για να δουν αν είναι πλαστά και δεν βρήκαν τίποτα το αντικανονικό» λέει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με το πιστοποιητικό, ο Σόουζα γεννήθηκε στην πόλη Μερουκόα της Τσεάρα και, όπως λέει η κόρη του, σε μικρή ηλικία μετακόμισε στην πόλη Ακρε για να εργαστεί στη συλλογή καουτσούκ. Η Σιρλέν αποκαλύπτει ότι είναι μαζί με τη μητέρα της πάνω από 40 χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι, όταν παντρεύτηκαν, εκείνος ήταν γύρω στα 90, εκείνη μικρότερη από 22 ετών και ήταν 100 ετών όταν κατέστησε έγκυο τη σύζυγό του.

Υπέστη έμφραγμα

Πριν από έξι χρόνια ο Ντε Σόουζα υπέστη έμφραγμα, όμως κατάφερε να επιβιώσει. Τώρα, υπάρχουν ημέρες που είναι διαυγής, άλλες όμως δεν αναγνωρίζει ούτε τα παιδιά του, ενώ εξαρτάται για τα πάντα από τους γύρω του. Συνηθίζει να τρώει ρύζι, ψάρι και κρέας τρεις φορές την ημέρα. Οι κοινωνικοί λειτουργοί ξεκίνησαν καμπάνια για να κερδίσει ο «παππούς» μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο εν ζωή. Το ρεκόρ κατέχει ο Γιασουτάρο Κόιντε από την Ιαπωνία που είναι 112 ετών, ενώ ο μακροβιότερος άνθρωπος στην Ιστορία είναι η Γαλλίδα Ζιάν Κεμέντ, η οποία απεβίωσε το 1997 σε ηλικία 122 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα