Διαγραφή «μήνυμα» στον Βενιζέλο

ΠΟΛΙΤΙΚΗΔιαγραφή «μήνυμα» στον ΒενιζέλοΠαρασκευή, Ιανουάριος 15, 2016 - 16:43

Εκτός ΠΑΣΟΚ ο Γρηγοράκος, που αποτελεί το «alter ego» του πρώην προέδρου

Σε μια κίνηση που δείχνει πανικό και φόβο μήπως η γάγγραινα των διαφοροποιήσεων και των διαρροών εξαπλωθεί στο ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά διέγραψε χθες τον Λεωνίδα Γρηγοράκο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Είχαν

προηγηθεί η επιμονή του βουλευτή στα περί πιθανών αποχωρήσεων στελεχών του ΠΑΣΟΚ προς τη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη και η σκληρή κριτική προσωπικά στην κυρία Γεννηματά για τα περί αποστασίας.
Η ενέργεια αυτή της προέδρου του ΠΑΣΟΚ εκτιμάται πως συνιστά και ένα «μήνυμα» στον Ευάγγελο Βενιζέλο, δεδομένου ότι ο κ. Γρηγοράκος αποτελεί το «alter ego» του και οι απόψεις που εξέφρασε πυροδότησαν σενάρια για μελλοντικές κινήσεις του πρώην προέδρου εκτός Χαρίλαου Τρικούπη.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ ήταν ιδιαίτερα σκληρή. «Οποιος θεωρεί πως το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορούν να είναι προσάρτημα ή δορυφόρος της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη δεν έχει θέση στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα. Ο κ. Γρηγοράκος υπονόμευσε την ενότητα και συκοφάντησε συναδέλφους» τονίζεται στην ανακοίνωση, ενώ, επαναφέροντας το θέμα των προσχωρήσεων στελεχών στη Ν.Δ., αναφέρεται ότι «επιχειρεί συνειδητά να δημιουργήσει σύγχυση και κλίμα ηττοπάθειας στον πολιτικό μας χώρο». «Είναι σαφές ότι ο κ. Γρηγοράκος έχει κάνει την επιλογή του» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής για τη διαγραφή του βουλευτή.

Εξίσου σκληρή ήταν και η ανταπάντηση του βουλευτή Λακωνίας, που κατηγόρησε την κυρία Γεννηματά για αυταρχική απόφαση και επιστροφή σε πρακτικές του παρελθόντος. «Ο κατακερματισμένος χώρος της Κεντροαριστεράς θα βρει την πολιτική του έκφραση κόντρα στις απαίδευτες ηγεσίες» έγραψε στο twitter.

Κι όλα αυτά, τη στιγμή που η Φώφη Γεννηματά επιχειρούσε να περιχαρακώσει το κόμμα, κάνοντας συναντήσεις με ηγετικά στελέχη (σ.σ.: συναντήθηκε χθες με τον Κώστα Σημίτη) και ενώ αναμένεται να έχει συνάντηση με Βενιζέλο, Θεοδωράκη και πιθανόν Λεβέντη.

Keywords
Τυχαία Θέματα