Σοκολάτες από την Πάτρα στα ορφανά και τα φτωχά παιδιά της Σερβίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣοκολάτες από την Πάτρα στα ορφανά και τα φτωχά παιδιά της ΣερβίαςΠαρασκευή, Ιανουάριος 15, 2016 - 17:46

Ελληνικές σοκολάτες γλύκαναν ορφανά και φτωχά παιδιά της Σερβίας σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε η γνωστή για το φιλανθρωπικό έργο της πριγκίπισσα Αικατερίνη την προηγούμενη εβδομάδα. Στο White Palace του Βελιγραδίου βρέθηκαν 1.500

αγόρια και κορίτσια ηλικίας από τριών έως 12 ετών (παιδιά με αναπηρίες, ορφανά κ.λπ.) που έχουν ανάγκη την αγάπη και τη φροντίδα. Ο πρίγκιπας Αλέξανδρος και η πριγκίπισσα Αικατερίνη τούς μοίρασαν τις 3.000 σοκολάτες που «ταξίδεψαν» από την Πάτρα.

Η ελληνική προσφορά έγινε μέσω των αδελφών Ιωάννη και Βενιζέλου Μιχαλόπουλου, της πατρινής βιομηχανίας παγωτού και ζαχαροπλαστικής Εντελβάις. Οπως είπε στην «Espresso» ο Ιωάννης Μιχαλόπουλος: «Προσφέραμε με όλη μας την καρδιά τις σοκολάτες για να γλυκάνουμε τις αθώες ψυχούλες των παιδιών. Εχουμε καλή συνεργασία με την πριγκίπισσα Αικατερίνη, από την οποία δεχτήκαμε θερμές ευχαριστίες και μάλιστα είχαμε πρόσκληση από την ίδια να βρεθούμε κάποια στιγμή εκεί».



Στην εκδήλωση συμμετείχαν και άλλες εταιρίες από το εξωτερικό, ενώ η 73χρονη πριγκίπισσα πρόσφερε στα παιδάκια και δώρα που αγόρασε με προσωπικά της έξοδα. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει ο αγαπημένος άγιος όλων των παιδιών, ο Αϊ-Βασίλης, ενώ οι μικροί άγγελοι διασκέδασαν με μουσικό πρόγραμμα από τη χορωδία «St. John» της επισκοπής του Σάμπατς και μπαλέτο.

Από το 2001 που επέστρεψε στο Βελιγράδι, το πριγκιπικό ζεύγος της Σερβίας προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους συμπολίτες του. «Δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές στον ανθρώπινο πόνο» είχε πει τότε η πριγκίπισσα Αικατερίνη, η οποία έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και έχει δείξει πολλές φορές το φιλανθρωπικό έργο της στην Ελλάδα. Μέσω του οργανισμού Lifeline που ίδρυσε το 1993 προσφέρει υλικό και ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό σε ορφανά και κακοποιημένα ανήλικα και βοήθεια σε πνευματικά και σωματικά ανάπηρα παιδιά.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ



Keywords
Τυχαία Θέματα