Επέστρεψε ο θρύλος

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕπέστρεψε ο θρύλοςΤετάρτη, Ιούλιος 19, 2017 - 10:36

Επτά χρόνια μετά την περιπέτεια που βίωσε, όταν το σκάφος με το οποίο έκανε τον γύρο του κόσμου ναυάγησε ανοικτά της Σαντορίνης, ο θρύλος του τζετ σκι Τζέρεμι Μπέρφουτ βρέθηκε στην Κρήτη για να το δει ξανά από κοντά! Το τζετ σκι είχε πιαστεί λίγους μήνες μετά στα δίχτυα ενός ψαρά στο νησάκι Χαμηλή και πλέον βρίσκεται σε γνωστό κατάστημα με ναυτιλιακά είδη, στην πόλη του Ηρακλείου.

O 58χρονος Νεοζηλανδός θρύλος του τζετ σκι και κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ αντίκρισε με

απορία το σκάφος με το οποίο επιχείρησε να γυρίσει τον κόσμο για να ενημερώσει το κοινό για τον καρκίνο του δέρματος. Oπως εξήγησε ο Τζέρεμι Μπέρφουτ, η ιδέα τού γεννήθηκε το 2005, όταν οι γιατροί τον ενημέρωσαν πως πάσχει από μελάνωμα, γι' αυτό άλλωστε είναι γνωστός ως «μελάνωμα survivor». Στην προσπάθειά του συστρατεύθηκαν το 2007 και άλλοι δύο πάσχοντες, ο Τράβις Ντονόγκουε και ο Ιβάν Οτουλικ, που ήθελαν να διαδώσουν ότι η πρόληψη σώζει.

Χάθηκαν στα κύματα

Oμως, τα όνειρά τους «βούλιαξαν» 60 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σαντορίνης, μαζί με τα τρία τζετ σκι τους, που χάθηκαν στα κύματα. Το ρολόι έδειχνε 10.30 και το ημερολόγιο έγραφε 29 Αυγούστου 2010. Στο ιστολόγιο που είχαν δημιουργήσει για το ταξίδι και παρακολουθούσαν περισσότερο από ένα εκατομμύριο πολίτες αναρτήθηκε το εξής μήνυμα: «Day 29 it’s all over» («29η μέρα, όλα τελείωσαν»). Οι ναυαγοί εξέπεμψαν SOS και τρεις ώρες μετά τους εντόπισε Σούπερ Πούμα και τους διέσωσε.

Ωστόσο, τα τζετ σκι είχαν χαθεί για πάντα, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν εκείνη τη στιγμή στη θαλάσσια περιοχή. Oμως, αρκετούς μήνες μετά, ένας ψαράς από το Ηράκλειο, που είχε απλώσει τα δίχτυα του στο νησάκι Χαμηλή, το οποίο βρίσκεται κοντά στη Σαντορίνη, ανέσυρε ένα από αυτά, που κατέληξε στη συνέχεια στο κατάστημα με ναυτιλιακά είδη!

Η πληροφορία έφτασε στον διοργανωτή του γύρου του κόσμου Τζέρεμι Μπέρφουτ και, επτά χρόνια μετά το ναυάγιο που έβαλε τέλος στον σκοπό του, αποφάσισε να κάνει το μακρινό ταξίδι από την Αυστραλία για να επισκεφθεί την Ελλάδα και συγκεκριμένα το Ηράκλειο, με σκοπό να το δει από κοντά. Δεν κατάφερε, όμως, να επιστρέψει με αυτό στην πατρίδα του, αφού το ιστορικό τζετ σκι ανήκει πλέον σε άλλον, σύμφωνα με το Ναυτικό Δίκαιο.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα