Τρόμος στον αέρα

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤρόμος στον αέραΤετάρτη, Ιούλιος 19, 2017 - 10:24

Η επέλαση της «Μέδουσας», του έντονου καιρικού φαινομένου που έπληξε τη χώρα μας, δεν προκάλεσε ζημιές μόνο στο έδαφος αλλά απείλησε να κάνει το ίδιο και στον αέρα. Οι 45 επιβάτες της πτήσης ΖΑ 2225 της British Airways που εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο - Σκιάθος λαχτάρησαν για τα καλά το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν, λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία προσγείωσης στο ελληνικό νησί, το αεροπλάνο έπεσε στη δίνη της κακοκαιρίας και χτυπήθηκε από κεραυνό.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των επιβατών, αρχικά είδαν μια έντονη λάμψη και αμέσως τους συντάραξε ένας δυνατός κρότος. Μόνο εκείνοι που κάθονταν στο παράθυρο κατάλαβαν αμέσως ότι τους είχε χτυπήσει κεραυνός. Στην καμπίνα των επιβατών κυριάρχησε μια περίεργη σιωπή, με χαραγμένα τον τρόμο και την αγωνία στα πρόσωπά τους.

Το πλήρωμα του αεροσκάφους τέθηκε άμεσα σε πλήρη ετοιμότητα. Ο πιλότος επικοινώνησε αμέσως με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου του νησιού και ενημέρωσε για το συμβάν. Ακολουθώντας το πρωτόκολλο ανέφερε ότι δεν θα προσγειωνόταν στο νησί και θα συνέχιζε για το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Επιστροφή

«Μας χτύπησε κεραυνός. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Το σκαρί του αεροπλάνου είναι γερό και το αεροσκάφος ελεγμένο και πιστοποιημένο. Θα προσγειωθούμε τελικά στον αερολιμένα Αθηνών» ήταν η ανακοίνωση του πιλότου από τα μεγάφωνα του αεροπλάνου.

Τελικά το αεροπλάνο προσγειώθηκε στη 1 μετά το μεσημέρι στο «Ελ. Βενιζέλος» και οι επιβάτες, μόλις βρέθηκαν πλέον ασφαλείς στο έδαφος, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, προκειμένου να ευχαριστήσουν τον πιλότο για τη σωστή επιλογή του και την ψύχραιμη αντιμετώπιση της κατάστασης εκ μέρους του.

Η αεροπορική εταιρία εξασφάλισε διαμονή και τροφή για τους επιβάτες που παρέμειναν στην Αθήνα ως το πρωί της Τρίτης, οπότε αναχώρησαν με άλλες πτήσεις για τη Σκιάθο, που ήταν ο τελικός προορισμός τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος έχει υποστεί ζημιές από τον κεραυνό και θα πετάξει ξανά μόλις περάσει από τεχνική επιθεώρηση.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα