Επεσε ξύλο μετά... μουσικής

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕπεσε ξύλο μετά... μουσικήςΤετάρτη, Ιούνιος 25, 2014 - 19:15

«Κάηκε» η Θεσσαλονίκη από την εμφάνιση του Μανού Τσάο! Από επεισόδια συνοδεύτηκε η συναυλία του δημοφιλούς καλλιτέχνη στο λιμάνι της συμπρωτεύουσας, καθώς ομάδα κρανοφόρων κρατώντας ξύλα και ρόπαλα στο πίσω μέρος του πλήθους επιτέθηκε σε άλλη ομάδα που βρισκόταν στο ίδιο σημείο, η οποία προσπάθησε να αμυνθεί πετώντας μπουκάλια. Ακολούθησε συμπλοκή, στη διάρκεια

της οποίας ένας 40χρονος δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στον μηρό και διακομίστηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Η αιματηρή συμπλοκή -ίσως με οπαδικά κίνητρα- προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα που διέταξε προκαταρκτική έρευνα για το αν λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα από τους διοργανωτές. Μάλιστα χθες τα ξημερώματα άντρες του Λιμενικού συνέλαβαν τον 57χρονο υπεύθυνο της εκδήλωσης και εκπρόσωπο μουσικών παραγωγών, ο οποίος, σύμφωνα με τη δικογραφία, δεν μερίμνησε για τη λήψη μέτρων ελέγχου και ασφάλειας των θεατών.

Παρά τα επεισόδια, η συναυλία του Μάνου Τσάο έγραψε ιστορία. Περισσότεροι από 10.000 θεατές έδωσαν το «παρών» στο σόου ξυπνώντας μνήμες από την ιστορική συναυλία των U2 το 1997. Η συναυλία είχε και κοινωνικά μηνύματα, αφού ο καλλιτέχνης άφησε να ανεβούν στη σκηνή εκπρόσωποι από τις επιτροπές ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και το κίνημα Σώστε το Νερό.

Χιλιάδες άνθρωποι ταξίδεψαν για να τον θαυμάσουν, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από τα Βαλκάνια. Το κοινό «χόρτασε» τον τραγουδιστή που εμφανίστηκε επί σκηνής για δυόμισι και πλέον ώρες. Τραγούδησε αρκετές μεγάλες του επιτυχίες και ευχαρίστησε πολλές φορές τον κόσμο αποκαλώντας αμέτρητες φορές την πόλη στα ελληνικά Σαλονίκη!

Η απλή συμπεριφορά του, η διακριτική παραμονή στο ξενοδοχείο και η εκρηκτική παρουσία του επί σκηνής εξέπληξαν ευχάριστα ακόμη και τους πιο μετριοπαθείς θαυμαστές του.

«Μας έκανε εντύπωση ότι δεν είχε παράλογες απαιτήσεις, όπως άλλοι γνωστοί τραγουδιστές. Εμεινε σε ένα ξενοδοχείο και ήρθε στην πόλη μαζί με τους συνεργάτες του με δικό τους μέσο, γιατί βρίσκονταν σε άλλη συναυλία. Εμεινε μόνο μερικές ώρες, αλλά μας εξέπληξε η τελείως φυσιολογική συμπεριφορά του» είπαν οι διοργανωτές της συναυλίας για τον δημοφιλή καλλιτέχνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα