Η Χάρλεϊ Ντέιβιντσον που μπαίνει στην πρίζα

ΚΟΣΜΟΣΗ Χάρλεϊ Ντέιβιντσον που μπαίνει στην πρίζαΤετάρτη, Ιούνιος 25, 2014 - 15:45

Γεννημένη για να είναι στην πρίζα είναι η νέα Χάρλεϊ Ντέιβιντσον, η οποία φιλοδοξεί να βάλει τη γνωστή για το άγριο προφίλ της βιομηχανία στη νέα, φιλική προς το περιβάλλον αλλά και προς την τσέπη φιλοσοφία που επικρατεί πια στις μεγάλες μάρκες μηχανών.

Το Project LiveWire

από την αρχή της εβδομάδας ξεκίνησε τις πριβέ «εμφανίσεις» του μπροστά σε λίγους καλούς πελάτες, ενώ στο πρόγραμμα είναι να παρουσιαστεί και στις 30 αντιπροσωπίες που υπάρχουν στην περιβόητη Route 66, ώστε οι λάτρεις του είδους να μπορέσουν να δοκιμάσουν την εμπειρία της ηλεκτρικής Χάρλεϊ. Από τις κριτικές που θα συγκεντρωθούν μέσα απ' όλες αυτές τις επιδείξεις η εταιρία έχει δηλώσει εξαρχής ότι θα προβεί σε βελτιωτικές κινήσεις, οπότε μπορεί και να μη ρίξει το νέο μοντέλο αμέσως στην αγορά.

Αναλυτές του χώρου της μοτοσικλέτας εκτιμούν ότι αυτή η κίνηση της εταιρίας ενέχει μεγάλο ποσοστό ρίσκου, καθώς προς το παρόν δεν υπάρχει αγορά για ηλεκτρικές μηχανές μεγάλου κυβισμού. Μέχρι σήμερα τα εκατομμύρια ηλεκτρικά δίτροχα που πωλούνται παγκοσμίως είναι σχεδόν αποκλειστικά σκουτεράκια. Επιπλέον η Χάρλεϊ Ντέιβιντσον έχει μικρή εμπειρία στον τομέα των ηλεκτρικών κινητήρων. Ο Λέβατιτς ωστόσο επιμένει ότι το ενδιαφέρον για ηλεκτρικές μηχανές μεγάλου κυβισμού θα είναι από δω και πέρα όλο και μεγαλύτερο, ενώ επιμένει ότι οι επιδόσεις δεν θα μείνουν σε δεύτερη μοίρα.

Η νέα μηχανή δεν θα χρειάζεται αλλαγή ταχυτήτων και θα μπορεί να φτάνει από τα 0 στα 96 χλμ. σε περίπου τέσσερα δευτερόλεπτα. Ο κινητήρας θα είναι σιωπηρός, αλλά με την αλλαγή στο γκάζι θα βγάζει αυτόν τον θόρυβο αεροσκάφους που κάνει απογείωση, η οποία είναι εκ των ων ουκ άνευ για τους αναβάτες των Χάρλεϊ.

Keywords
Τυχαία Θέματα