Εκκίνηση με λαμπερό gala

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Από σήμερα η ελληνική είδηση διαχέεται στον κόσμο»Εκκίνηση με λαμπερό galaΣάββατο, Νοέμβριος 22, 2014 - 16:30

Παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, υπουργών της κυβέρνησης, δημοσιογράφων και εκλεκτών μελών του επιχειρηματικού κόσμου γιορτάστηκε προχθές το βράδυ σε ένα λαμπερό gala στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης η έναρξη λειτουργίας της ελληνικής έκδοσης της Huffington Post. Νωρίτερα το πρωί η ιδρύτρια της

μεγαλύτερης ηλεκτρονικής εφημερίδας Arianna Huffington είχε κάνει την επίσημη παρουσίαση στον ίδιο χώρο.

«Είμαστε σαν ένα ελληνικό χωριό» είπε η Ελληνίδα που κατάφερε να «στήσει» έναν παγκόσμιο δημοσιογραφικό κολοσσό, τον οποίο έφερε και στην πατρίδα της σε συνεργασία με την 24MEDIA, τον μεγαλύτερο ψηφιακό εκδοτικό όμιλο στην Ελλάδα. «Απαντες, διεθνώς, αναγνωρίζουν το επιτυχημένο και καινοτόμο μοντέλο ανάπτυξης που υλοποίησε η Huffington Post συνδυάζοντας την αυθεντική δημοσιογραφία, την επιμέλεια θεμάτων, την αρθρογραφία και τον σχολιασμό. Ολα σε έναν επιτυχημένο συνδυασμό που ανατρεπτικά αναδεικνύει την πραγματική ουσία, το μήνυμα πίσω από την είδηση. Η ανατροπή, όπως και η καινοτομία, είναι κωδικοποιημένη στο DNA του brand της Huffington Post. Η Arianna εξάλλου είναι μια Ελληνίδα που κατάφερε ανατρέποντας τα δεδομένα να αναδείξει ένα ηλεκτρονικό μέσο που φέρει το όνομά της σε ένα από τα σημαντικότερα διεθνή media brands, με συνεχώς αυξανόμενη απήχηση και παγκόσμια επιρροή» είπε ο πρόεδρος της 24MEDIA Δημήτρης Μάρης απευθυνόμενους στους σημαντικούς καλεσμένους της βραδιάς και συνέχισε τονίζοντας: «Αυτή η προσπάθεια βρήκε δυνατούς συμμάχους στα πρόσωπα της κυρίας Μαριάννας Λάτση, του κυρίου Πέτρου Παππά αλλά και της κυρίας Ευγενίας Χανδρή, ευπατρίδων, ανθρώπων με επιχειρηματική εξωστρέφεια, αλλά και ανθρώπων που έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στην ανάπτυξη του τόπου. Ολοι μαζί επενδύσαμε σε ένα κοινό όραμα και σήμερα το κάνουμε πράξη».

«Από σήμερα, η ελληνική είδηση διαχέεται στον κόσμο»

Ιδιαίτερη μνεία στην Ευγενία Χανδρή είχε κάνει και στην παρουσίαση η κυρία Huffington, καθώς είπε χαρακτηριστικά πως την αισθάνεται ως τρίτη αδελφή της, αφού οι δύο γυναίκες γνωρίζονται πάνω από 40 χρόνια.

Ο κύριος Μάρης έκλεισε τον λόγο του τονίζοντας: «Από σήμερα (σ.σ. προχθές) λοιπόν, η ελληνική είδηση διαχέεται στον κόσμο. Η συζήτηση ξεκινά εδώ. Και θα είναι έντονη, ουσιαστική δημιουργική».

Η δραστήρια Arianna Huffington, που κατάφερε να κάνει την Ελλάδα επίκεντρο του μιντιακού κόσμου παγκοσμίως, κάλεσε όλους τους συνεργάτες της στην ελληνική έκδοση της Huffington Post λέγοντας «ήρθε η ώρα για μια selfie», αφού, συν τοις άλλοις, είναι εξαίρετη χρήστης των social media.

Η βραδιά κύλησε όμορφα, υπό τους ήχους της ορχήστρας εγχόρδων που είχε κληθεί για το ιδιαίτερο gala, ενώ οι λαμπεροί προσκεκλημένοι απόλαυσαν τα εδέσματα του λιτού μπουφέ και τα εξαιρετικά ποτά. Τα βλέμματα, φυσικά, τράβηξαν οι καλοντυμένες κυρίες, ενώ το γεγονός ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου κάθισε πλησίον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δεν πέρασε από κανέναν απαρατήρητο.

Ελισσάβετ Κυρίτση
φωτό: Δημήτρης Γκολφομήτσος

Keywords
Τυχαία Θέματα