«Δένουν» με Παλαιοκώστα τους ληστές!

16:05 1/9/2014 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Δένουν» με Παλαιοκώστα τους ληστές!Δευτέρα, Σεπτέμβριος 1, 2014 - 16:05

Την ευθεία διασύνδεση των τριών ληστών της τράπεζας στο Δίστομο με τον Νο 1 Ελληνα καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα «δείχνουν» τα εργαστήρια της Αστυνομίας, έπειτα από τις έρευνες για γενετικό υλικό και αποτυπώματα που πραγματοποιήθηκαν στο 10μετρο φουσκωτό, το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους.

Παράλληλα,

η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνει το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso της Κυριακής» που έκανε λόγο για «...ρόλο-κλειδί του Νο 1 Ελληνα καταζητούμενου, του "φαντομά" Βασίλη Παλαιοκώστα»!

Οι ειδικοί του... ελληνικού CSI εντόπισαν μέσα στο φουσκωτό δείγματα γενετικού υλικού παρόμοια με αυτά που είχαν εντοπίσει κατά το παρελθόν σε αιματηρές ληστείες -και μάλιστα με νεκρό αστυνομικό- σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., βιολογικό υλικό που βρέθηκε στο 10μετρο σκάφος ταυτίστηκε με αντίστοιχο που είχε ανιχνευθεί σε αιματηρή ληστεία που σημειώθηκε στις 17/04/08 στον Χολαργό, όταν οι δράστες είχαν σκοτώσει τότε έναν 39χρονο αστυνομικό, ο οποίος εργαζόταν τις ώρες εκτός υπηρεσίας σε εταιρία σεκιούριτι.

Σε αυτό το σημείο διαφαίνεται και η διασύνδεση των τριών καταζητούμενων για τη ληστεία στο Δίστομο με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, καθώς το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην αιματηρή ληστεία του Χολαργού, το 2006 είχε χρησιμοποιηθεί και σε ληστεία τράπεζας στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης! Από εκεί, εκτός από τα χρήματα που είχαν αρπάξει από το χρηματοκιβώτιο, οι δράστες είχαν πάρει μαζί τους και το πιστόλι που κατείχε νόμιμα ο διευθυντής της τράπεζας.

Ενάμιση χρόνο αργότερα το συγκεκριμένο πιστόλι είχε βρεθεί στο κρησφύγετο του Βασίλη Παλαιοκώστα, στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του για την απαγωγή του μεγαλοβιομηχάνου Γ. Μυλωνά στην ίδια πόλη.

Παράλληλα, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του 39χρονου αστυνομικού το 2008 στον Χολαργό ταυτοποιήθηκε βαλλιστικά και προέκυψε πως χρησιμοποιήθηκε -εκτός από την Πυλαία της Θεσσαλονίκης- και σε ληστεία που είχε διαπραχθεί το 2006 σε τραπεζικό κατάστημα στο Μοσχάτο Αττικής.

Κηλίδα αίματος

Εκτός αυτού, οι ειδικοί των εργαστηρίων εντόπισαν στο σκάφος των ληστών κηλίδα αίματος, προερχόμενη μάλλον από κάποιον ελαφρύ τραυματισμό ενός εκ των δραστών. Σε αυτήν την κηλίδα έγινε επεξεργασία DNA και προέκυψε εργαστηριακά πως ίδιο γενετικό κώδικα είχε και ένας από τους επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο που είχε χρησιμοποιηθεί σε ληστεία και διαφυγή το 2007 και είχε εγκαταλειφθεί από τους δράστες στην περιοχή της Βάρης. Στο ίδιο αυτοκίνητο είχε βρεθεί και παλαμικό αποτύπωμα του Σπύρου Δραβίλα, ενός εκ των καταζητούμενων για τη ληστεία στο Δίστομο.

Τέλος, όπως είχε γράψει πρόσφατα η «Espresso», παλαμικό αποτύπωμα του Σπύρου Χριστοδούλου, του φερόμενου και ως οργανωτή της κινηματογραφικής ληστείας στο Δίστομο, βρέθηκε από την Αντιτρομοκρατική σε διαμέρισμα στην οδό Μιχ. Βόδα. Η υπηρεσία είχε εντοπίσει το συγκεκριμένο διαμέρισμα κατά τη διάρκεια των ερευνών που είχε πραγματοποιήσει έπειτα από τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι, στο πλαίσιο αναζήτησης καταλυμάτων του «αντάρτη πόλης». Οπως αποδείχθηκε, το διαμέρισμα είχε νοικιάσει ο Σπ. Χριστοδούλου, ο οποίος όμως φρόντισε να το βάψει προτού το εγκαταλείψει, ώστε να εξαφανίσει πιθανόν αποτυπώματα και DNA των επισκεπτών του.

Πάντως, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα ευρήματα στο σκάφος έρχεται λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση Μαζιώτη, μέσω της οποίας προσπαθεί να αποσυνδέσει τους ποινικούς από τον «ιδεολογικό» χαρακτήρα της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας. Ισως, δηλαδή, να πρόκειται για έναν... επικοινωνιακό πόλεμο μεταξύ του Μαζιώτη και της Αστυνομίας, με την τελευταία να ανακοινώνει τα αποτέλεσμα των ερευνών, με σκοπό να δείξει την αγαστή συνεργασία ποινικών και τρομοκρατών.

Θεοδόσης Π. Πάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα