Τουφέκια για κορίτσια η... νέα μόδα στις ΗΠΑ!

14:48 1/9/2014 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΤουφέκια για κορίτσια η... νέα μόδα στις ΗΠΑ!Δευτέρα, Σεπτέμβριος 1, 2014 - 14:47

Το ροζ χρώμα της αθωότητας, που συνήθως πάει πακέτο με τα κοτσιδάκια και τις χαριτωμένες φουστίτσες, στις ΗΠΑ συνδυάζεται μ' έναν τρόπο που αιφνιδιάζει, με πραγματικά τουφέκια διαμετρήματος 22 χιλιοστών. Με τις ευλογίες και το καμάρι

των γονιών τους, μικρά κοριτσάκια αποκτούν το πρώτο τους τουφέκι και στη συνέχεια στήνονται μπροστά στον φωτογραφικό φακό για να απαθανατιστεί η πρώτη τους επαφή με το όπλο, όπως η πρώτη φορά που κάνουν ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ή η πρώτη φορά που κάνουν μπάνιο στη θάλασσα χωρίς μπρατσάκια.

Η αμερικανική εταιρία Crickett πουλάει 60.000 τουφέκια τον χρόνο, που απευθύνονται σε παιδιά από 4 έως 10 ετών και κοστίζουν από 150 έως 225 δολάρια, ποσό που είναι σημαντικά μικρότερο από αυτό μιας παιχνιδοκονσόλας τελευταίας τεχνολογίας. Μάλιστα στο σάιτ της η εταιρία καυχιέται ότι ειδικά το ροζ μοντέλο της έχει ελκύσει «περισσότερες νεαρές κυρίες από ποτέ στο άθλημα της σκοποβολής».

Την περασμένη εβδομάδα ένας 39χρονος εκπαιδευτής έπεσε νεκρός, όταν ένα εννιάχρονο κοριτσάκι έχασε τον έλεγχο του Ούζι με το οποίο τού μάθαινε σκοποβολή. Αυτή η τραγική εξέλιξη προκάλεσε άλλη μία φορά αντιδράσεις, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει μια τέτοια τραγωδία. Παρ' όλα αυτά το πάθος των Αμερικανών για την οπλοφορία παραμένει αμείωτο.

Η Βελγίδα φωτογράφος Αν Σοφί Κεστελέιν, η οποία τράβηξε τα σοκαριστικά πορτρέτα των κοριτσιών με τα όπλα, δηλώνει ότι η αίσθηση που αποκόμισε είναι πως οι γονείς είναι πολύ πιο ενθουσιασμένοι με τα όπλα για παιδιά απ' ό,τι τα ίδια τα παιδιά, τα οποία πείθονται ότι αυτά θα τα βοηθήσουν να φοβούνται λιγότερο «το σκοτάδι», «τους ληστές» και «τα ζόμπι».

Keywords
Τυχαία Θέματα