Χειροπέδες σε μέλη σπείρα που ήθελαν να γίνουν οι «βαρόνοι» των Εξαρχείων

ΡΕΠΟΡΤΑΖΧειροπέδες σε μέλη σπείρα που ήθελαν να γίνουν οι «βαρόνοι» των ΕξαρχείωνΠέμπτη, Οκτώβριος 13, 2016 - 14:31

Την εγκληματική ομάδα που ήθελε να θέσει ξανά σε λειτουργία τα γρανάζια της μαφίας των ναρκωτικών στην πλατεία Εξαρχείων εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής, η οποία κατάσχεσε σε τρεις διαφορετικές σταδιακές επιχειρήσεις πάνω από 200 κιλά χασίς, προερχόμενα από την Αλβανία.

Οι ίδιοι αστυνομικοί της Δίωξης που τον περασμένο Ιούλιο σε επιχείρηση-αστραπή στην περιοχή των Εξαρχείων κατάφεραν να διαλύσουν το κύκλωμα, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση

σε Πελοπόννησο και Αττική εξάρθρωσαν και νέα εγκληματική οργάνωση. Μια υποομάδα σκόπευε ουσιαστικά να αναπληρώσει το κενό που άφησαν στη διακίνηση ναρκωτικών στα Εξάρχεια οι «συνάδελφοί» τους που είχαν συλληφθεί το περασμένο καλοκαίρι. Μάλιστα τις προσπάθειες αυτές φέρεται ότι συντόνιζε ένας 39χρονος ομογενής από την Αλβανία, οποίος ήταν «κολλητός» και συνεργάτης του αρχηγού της «μαφίας των Εξαρχείων», ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο και είναι ήδη προφυλακισμένος.

Συνολικά από τις επιχειρήσεις της Δίωξης Ναρκωτικών σε Αρχαία Κορινθία και Αττική συνελήφθησαν οκτώ άτομα, στην πλειονότητά τους Αλβανοί, ενώ αναζητούνται άλλοι εννέα, επίσης Αλβανοί, κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση. Το κύκλωμα λειτουργούσε με το σύστημα των συγκοινωνούντων δοχείων, δηλαδή με παράλληλη ενεργοποίηση επιμέρους υποομάδων που δρούσαν είτε αυτοτελώς είτε συνδυαστικά και είχαν κομβικό ρόλο στην προμήθεια, τη διακίνηση και την εμπορία ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Μία από τις ομάδες του κυκλώματος είχε ήδη εισαγάγει ποσότητες χασίς από την Αλβανία, ώστε να στηθεί ξανά το δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή. Σε μία από τις περιπτώσεις διαπιστώθηκε πως οι κακοποιοί μετέφεραν τουλάχιστον 70 κιλά χασίς με ταξί προκειμένου να μην κινήσουν τις υποψίες των Αρχών!

Keywords
Τυχαία Θέματα