Πήλινος Στρατός με ελληνική σφραγίδα!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠήλινος Στρατός με ελληνική σφραγίδα!Πέμπτη, Οκτώβριος 13, 2016 - 13:02

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, η έμπνευση και η τεχνική για τα διάσημα κινεζικά αγάλματα, (αλλά και οι οδηγίες για την κατασκευή τους) προέρχονται από γλύπτες της αρχαίας Ελλάδας

Ο πολιτισμός και το πνεύμα των προγόνων μας «κατέκτησαν» την Απω Ανατολή μιάμιση χιλιετία πριν από τον Μάρκο Πόλο!

Και τα μοναδικά επιτεύγματα της απαράμιλλης αρχαιοελληνικής πλαστικής τέχνης, που υπήρξαν η βάση για όλους τους μεγάλους τεχνίτες της Αναγέννησης,

φαίνεται ότι έδωσαν πνοή στον παγκόσμιο πολιτισμό ακόμη και στα τότε πέρατά του, την Κινεζική Αυτοκρατορία του 3ου π.Χ. αιώνα.

Οταν πριν από μερικά χρόνια η Εθνική Πινακοθήκη φιλοξένησε τμήματα του περίφημου κινεζικού Πήλινου Στρατού, κανείς δεν φανταζόταν τη συγκλονιστική αποκάλυψη που θα γινόταν αυτές τις ημέρες: ότι, δηλαδή, όπως υποστηρίζουν έγκριτοι αρχαιολόγοι στο BBC, η έμπνευση και η τεχνική για τον Πήλινο Στρατό, ακόμη πιθανώς και οι οδηγίες για την κατασκευή του, προέρχονται από την αρχαία Ελλάδα και μεταλαμπαδεύτηκαν στην Κινεζική Αυτοκρατορία μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου!



Ηταν λίγο-πολύ γνωστό στους ερευνητές ότι η πρώτη επαφή Δύσης - Απω Ανατολής δεν έγινε με το ταξίδι του Μάρκο Πόλο. Τώρα, νέα στοιχεία που προέρχονται από τον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας Τσιν Σι Χουάνγκ (σε κοντινή απόσταση από το σημείο ταφής του Πήλινου Στρατού, ο οποίος και φιλοτεχνήθηκε στα χρόνια του) αποδεικνύουν ότι αυτή η πρώτη επαφή ήταν κατά πολύ αρχαιότερη.

Συγκεκριμένα, τα αγάλματα ακροβατών τσίρκου, που βρέθηκαν πρόσφατα στον τάφο του, ενισχύουν τη θεωρία πως ο Τσιν Σι Χουάνγκ, που έζησε το 259-210 π.Χ., επηρεάστηκε από την έλευση ελληνικών αγαλμάτων στην κεντρική Ασία τον αιώνα που ακολούθησε τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου το 323 π.Χ.

«Πιστεύουμε πλέον ότι ο Πήλινος Στρατός, οι ακροβάτες και τα χάλκινα γλυπτά που βρέθηκαν στη θέση αυτήν πρέπει να επηρεάστηκαν από τα αρχαιοελληνικά γλυπτά και έργα τέχνης» βεβαιώνει η αρχαιολόγος Li Xiuzhen από το μουσείο του μαυσωλείου του αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ. Μάλιστα, ο καθηγητής Λούκας Νίκελ από το Πανεπιστήμιο της Βιένης προχωρά ένα βήμα παραπέρα, υποστηρίζοντας ότι ενδεχομένως «ένας Ελληνας γλύπτης βρισκόταν εκεί για να εκπαιδεύσει τους ντόπιους». Μια άποψη που ενισχύεται από την εύρεση ευρωπαϊκού μιτοχονδριακού DNA σε διάφορες αρχαιολογικές τοποθεσίες της εποχής του πρώτου αυτοκράτορα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πήλινος Στρατός,pilinos stratos