Μπουγέλωμα για καλό σκοπό

ΚΟΣΜΟΣΜπουγέλωμα για καλό σκοπόΔευτέρα, Αύγουστος 18, 2014 - 15:59

Η «επιδημία» του μπουγελώματος με πάγο, που σαρώνει στα social media, με πρωταγωνιστές ακόμα και πολύ επιτυχημένους ανθρώπους, όπως ο ιδρυτής του facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ αλλά και ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, δεν είναι άλλη μία διαδικτυακή τρέλα.
Το Ice Bucket Challenge (Πρόκληση του

Κουβά με πάγο), όπως ονομάζεται, είναι μια καμπάνια που συγκεντρώνει χρήματα για την έρευνα στον τομέα της Αμυοτροφικής Πλευρικής Σκλήρυνσης ή αλλιώς νόσο του Λου Γκέρινγκ. Η καμπάνια έγινε γνωστή παγκοσμίως πριν από λίγες μέρες, όταν ο Ζάκερμπεργκ ανέβασε βίντεο στο προφίλ του, στο οποίο φαίνεται να λούζεται με πάγο και στη συνέχεια να καλεί τον Μπιλ Γκέιτς να κάνει το ίδιο. Αυτός όχι μόνο στάθηκε στο ύψος της πρόκλησης, αλλά ανέβασε και τον πήχη πολύ ψηλά, αφού ο δικός του κουβάς ήταν στηριγμένος σε μια εξέδρα και τον ενεργοποίησε τραβώντας απλώς ένα σκοινί.

Πολλοί άλλοι διάσημοι συμμετέχουν στην πρόκληση του φιλανθρωπικού παγωμένου μπουγελώματος, μεταξύ των οποίων η οικογένεια Κένεντι, που προκάλεσε την οικογένεια Ομπάμα. Μέχρι στιγμής, μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο έχουν συγκεντρωθεί 11.000.000 δολάρια (έως τις 26 Αυγούστου), ενώ το αντίστοιχο διάστημα πέρσι συγκεντρώθηκαν 1.700.000 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα